Μητσοτάκης εμβόλιο
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γεγονός ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

Ανανέωση 3

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εμβολιαστεί, ενώ τον υποδέχθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εμβολιασμός του κ. Μητσοτάκη είναι ο τέταρτος εμβολιασμός που σημειώθηκε στη χώρα μας,  μετά τους εμβολιασμούς της νοσηλεύτριας Ευσταθίας Καμπισιούλη, του 88χρονου Μιχάλη Γιοβανίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Παρών σε όλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού ήταν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος εμβολιάστηκε αμέσως μετά. 

«Παντελώς ανώδυνη» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο κ. Μητσοτάκης, αφού ολοκληρώθηκε η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου, ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό. 

Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, μετά τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η  οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη». 

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά»  υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον».

«Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα».

«Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ανανέωση 2

Στο νοσκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο τρίτος άνθρωπος που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τη νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και τον 88χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη. 

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 14:30 στο νοσοκομείο Αττικόν. 

Ανανέωση 

Ο Μιχάλης Γιοβανίδης εμβολιάστηκε μισή ώρα μετά τον πρώτο που έγινε στην νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη

Τριάντα λεπτά μετά τον πρώτο εμβολιασμό της πρώτης Ελληνίδας νοσηλεύτριας στο «Ευαγγελισμό» ακολούθησε στο ίδιο νοσοκομείο ο εμβολιασμός του κ. Μιχάλη Γιοβανίδη.

Πρόκειται για τον 85χρονο που είναι φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και είναι ο πρώτος πολίτης από τα άτομα της τρίτης ηλικίας. 

Aρχικό κείμενο

Ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε είναι η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανοίγοντας έτσι το πρόγραμμα «Ελευθερία».


Πρόκειται για έμπειρη νοσηλεύτρια καθώς εργάζεται αρκετά χρόνια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ πλέον είναι και υπεύθυνη τομεάρχης των ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. 

Σειρά έχει ο φιλοξενούμενος στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευαγγελισμού, Μιχάλης Γιοβανίδης.

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν σήμερα, μεταξύ άλλων κρατών, στην Γαλλία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Κύπρο, την Εσθονία, την Πολωνία κ.α. 

Κικίλιας : Στον Ευαγγελισμό για τον πρώτο εμβολιασμό – Τι δήλωσε
  


Λίγη ώρα πριν πραγματοποιηθεί ο πρώτος εμβολιασμός στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έφτασε εκεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία».

Όπως είπε «είναι δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα και χρειάζεται πολύ προσεκτικό σχεδιασμό».

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω»  πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι «πρώτη εμβολιάζεται μία νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία»».

Αναφέρθηκε και στο ότι σήμερα εμβολιάζονται και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία «συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασία από την covid-19». 

 

Εμβόλια: Έφτασαν νωρίς το πρωί στα 5 νοσοκομεία  

 

Υπενθυμίζεται πως ο εμβολιασμός θα γίνει σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής: Ευαγγελισμό, Αττικόν, Σωτηρία, Θριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας.

Οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων παραδόθηκαν στα νοσοκομεία νωρίς το πρωί.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε  συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ και οχήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το ειδικά διαμορφωμένο όχημα έφτασε συνοδεία της αστυνομίας και κλιμακίων του ΕΟΔΥ.

Λίγο νωρίτερα τα πρώτα εμβόλια παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ