Έλεγχοι αστυνομίας στα σπίτια
Κοινωνία

Χριστούγεννα με Lockdown: Έλεγχοι αστυνομίας ακόμα και στα σπίτια

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και οι ειδικοί ανησυχούν μήπως οι χριστουγεννιάτικες μετακινήσεις ευνοήσουν τη διασπορά του ιού - Αυστηροί έλεγχοι ακόμη και στα σπίτια παρουσία εισαγγελέα  

Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν έχει ανησυχήσει τόσο τους ειδικούς, όσο και την κυβέρνηση, καθώς ο συνωστισμός στα σπίτια μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαία έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η ελληνική οικογένεια λοιπόν, θα αναγκαστεί φέτος να γιορτάσει διαφορετικά τις γιορτές, με λιγότερα άτομα στο τραπέζι και ελέγχους από τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, εικόνες ακόμη και από drone θα φτάνουν στο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων θα σπεύδουν τα περιπολικά, προκειμένου να μη διασπείρει κανείς τον ιό για χάρη του ρεβεγιόν.

Έλεγχοι και σε σπίτια

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως η αστυνομία σκοπεύει να κάνει πολύ αυστηρούς ελέγχους και στα σπίτια. «Θα υπάρχει εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να δώσει εντολές να κάνουν έλεγχο για πάρτι», τόνισε.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους, όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη Δευτέρα. «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ