Κοινωνία

Πυρετώδεις οι διαδικασίες προώθησης των προσφύγων σε χώρες της ΕΕ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων προς τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το διήμερο που πέρασε αναχώρησαν 16 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες προς την Ολλανδία, ενώ μέχρι το τέλος του έτους, με βάση τον προγραμματισμό, αναμένεται να έχουν αναχωρήσει, για τον ίδιο προορισμό, συνολικά 49 άτομα.

Η δράση υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής με την Υπηρεσία Ασύλου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, από την αρχή του έτους έχουν μεταφερθεί 1.740 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες προς κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, έχουν μετεγκατασταθεί 846 ανήλικοι με σοβαρή ιατρική πάθηση ή άλλη διαπιστωμένη ευαλωτότητα μαζί με την οικογένεια τους στη Γερμανία, 475 ασυνόδευτα ανήλικα σε άλλες χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων, και 318 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ