Σύλληψη Σφακιανάκη
Κοινωνία

Σφακιανάκης: Πως πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο - Μοίρασε και αυτόγραφα!

Ελεύθερος μετά την αναβολή που έλαβε για τις 2 Δεκεμβρίου είναι ο Νότης Σφακιανάκης, στον οποίον ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση και ο γνωστός τραγουδιστής δεν αρνήθηκε να δώσει και αυτόγραφα στον χώρο κράτησής του. Τι αποκαλύπτει ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Ο Νότης Σφακιανάκης συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου (28/11), κατά τη διάρκεια μπλόκου της αστυνομίας για τα μέτρα του κορονοϊού στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρχές βρήκαν μέσα στο τζιπ ένα 9άρι πιστόλι («έχω το όπλο γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου», είπε ο ίδιος), μια συσκευή teaser και 2 γρ. κοκαΐνης. Ο τραγουδιστής οδηγήθηκε στο τμήμα όπου και κρατήθηκε το βράδυ μέχρι να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα.

Μιλώντας στο «OPEN TV» ο δικηγόρος του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι ο τραγουδιστής είναι καλά ψυχολογικά. «Είναι μια χαρά. Δεν αρνήθηκε να δώσει και αυτόγραφα στον χώρο που κρατήθηκε το βράδυ», είπε ο κ. Κούγιας.

https://youtu.be/Ids_EkCvCQ4

«Φοβάται ακόμη και τα φάρμακα – Μας κάνει εντύπωση ο εξονυχιστικός έλεγχος στο τζιπ»

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες της σύλληψης του Νότη Σφακιανάκη.

Ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως ότι είναι επί σειρά ετών κοντά στον Σφακιανάκη και πως γνωρίζει «τη στάση της ζωής του. Από την αρχή εξέφρασα αμφιβολίες (για την υπόθεση). Φοβάται ακόμα και τα φάρμακα. Είχε ένα πρόβλημα υγείας πέρυσι και δεν έπαιρνε ούτε τα φάρμακα που του έδιναν οι γιατροί».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, «αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το πώς ένας τυχαίος έλεγχος, καθώς έτσι παρουσιάστηκε, από τη ΔΙΑΣ, και καλά έκαναν τα παιδιά, εξελίχθηκε έτσι. Είδαν ένα πολυτελές τζιπ, βλέπουν τον Σφακιανάκη, τον ρωτούν για τα χαρτιά για το lockdown και είναι όλοι εντάξει. Τι είναι αυτό που τους οδήγησε σε γενικό έλεγχο του αυτοκινήτου; Από τους χιλιάδες ελέγχους που κάνουν οι αστυνομικοί για τα μέτρα, δεν άκουσα σε κανέναν να κάνουν έλεγχο σε αυτοκίνητο».

Κούγιας: Είχε κάνει αιτήσεις για το όπλο και απορρίφθηκαν

Ο κ. Κούγιας ερωτήθηκε και για το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του Νότη Σφακιανάκη. «Δεν είναι ένας κακοποιός που τον βρήκαν με όπλο. Είχε άδεια από το 2000, η οποία δεν ανανεώθηκε. Έκανε δυο αιτήσεις και απορρίφθηκαν. Δεν θα δώσουμε βραβείο σε κάποιον που έχει όπλο, όμως είναι γνωστό ότι το είχε ανάγκη. Η ΕΛ.ΑΣ από το 2000 είχε αναγνωρίσει ότι είναι άνθρωπος που πρέπει να έχει όπλο και ξαφνικά από το 2017 έπαψε να του δίνει την άδεια», ήταν η απάντησή του.

Ο συνήγορος του Νότη Σφακιανάκη προσέθεσε ότι αυτές οι επιτροπές συχνά αρνούνται την άδεια χωρίς λόγο. «Άδειες οπλοφορίας έχουν μετρ νυχτερινών κέντρων, πλουσιόπαιδα βορείων και νοτίων προαστίων, δημοσιογράφοι που δεν ξέρουν να πυροβολούν αλλά το έχουν σα προέκταση του π***ς τους. Και δεν δίνουν σε έναν άνθρωπο που εργάζεται τη νύχτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κούγιας απέφυγε να απαντήσει αν θεωρεί πως η υπόθεση είναι «στημένη» και αναφορικά με το πώς βρέθηκε η ποσότητα κοκαΐνης στην κατοχή του κ. Σφακιανάκη τόνισε ότι «θα τα πούμε όλα στο δικαστήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κοκαΐνη δεν ήταν δική του» λέει ο Κούγιας

Τη Δευτέρα (30/11) το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Νότη Σφακιανάκη, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας ότι η ποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του δεν είναι δική του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη.

Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κοροναϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη».

GALLERY

Σύλληψη Σφακιανάκη
Σύλληψη Σφακιανάκη
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ