Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορoνοϊός: Πότε θα λήξει το lockdown

Αναμονή μέχρι νεωτέρας – για την ακρίβεια, μέχρι τα νεότερα στοιχεία και τις εκτιμήσεις των ειδικών – επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά στην άρση του lockdown. 
 
Η παράταση του lockdown για την αντιμετώπιση του κοροναϊού λήγει τυπικά την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, και έτσι μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη σταδιακή άρση του, την ώρα που το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.044 νέα κρούσματα, ενώ 600 είναι οι διασωληνωμένοι και 85 οι νεκροί. 

https://www.youtube.com/watch?v=4r31HLHVkv0&t=2s

    

Ο πρωθυπουργός έδειξε… παράταση του lockdown 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, στο τέλος της εβδομάδας, με σκοπό να δείξει το «μονοπάτι» της εξόδου της χώρας μας από το lockdown.

Το τι θα πει ο πρωθυπουργός είναι άγνωστο, ωστόσο κατά την χθεσινή ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, έδειξε σε νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων. 

 

Aνυποχώρητοι για τις 7 Δεκεμβρίου

 

Εξίσου επιφυλακτικοί ως προς την επιστροφή στους συνήθεις ρυθμούς της ζωής εμφανίζονται οι περισσότεροι από τους επιστήμονες, καθώς μόνο μια εβδομάδα υπολείπεται από την ολοκλήρωση της παράτασης της καραντίνας και χωρίς να έχει επιτευχθεί ο στόχος του διπλάσιου αριθμού νέων κρουσμάτων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό αυτό το πρίσμα, «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» δήλωσε χθες η Ματίνα Παγώνη, Αντιπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, καθώς τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, όσο και των νοσηλευόμενων παραμένει υψηλός, οδηγώντας σε νέα αύξηση των διασωληνώσεων τις επόμενες 10 ημέρες. Η ίδια τάχθηκε αναφανδόν κατά του ανοίγματος των σχολείων πριν τον Γενάρη, εκτιμώντας ως ασφαλές όριο επανόδου στην κανονικότητα τα 500 κρούσματα σε ημερήσια βάση. 


Κλειστά σχολεία στη Θεσσαλονίκη 

 

Σε κάθε περίπτωση, το αίτημά του να μην ανοίξουν τα σχολεία και η οικονομία στη Θεεσαλονίκη, επανέφερε χθες, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το οποίο είχε εισηγηθεί και στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του το περασμένο Σάββατο. «Στην παρούσα συγκυρία δεν είναι ρεαλιστική οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown στη Θεσσαλονίκη. Αν ανοίξουμε πρόωρα και επιπόλαια την αγορά, θα έχουμε σύντομα τα ίδια άσχημα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

https://www.youtube.com/watch?v=lvNo-uxDUo4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...