Νίκος Χαρδαλιάς
Κοινωνία

Ξέσπασμα Χαρδαλιά για ΕΟΔΥ! «Προφανής η πολιτική στόχευση»

Στην ζωντανή ενημέρωση των 18:00, το απόγευμα της Δευτέρας, 30.11.2020, το παρών έδωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, για να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων που έκαναν λόγο για “παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού”. Ο κ. Αρκουμανέας τα διέψευσε κατηγορηματικά, ενώ και ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε εξοργισμένος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα δημοσιεύματα υπογράμμισε: «Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της πολιτικής προστασίας τα θεωρούμε παντελώς άδικα και παντελώς αβάσιμα. Ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις και επικοινωνία. Υπάρχει μόνο η κοινή μας αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας Υγείας, υπάρχει το κοινό μας άγχος για να προλάβουμε τα πάντα και παντού σε όλη τη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, απαιτούν από όλους προσήλωση στον στόχο και στο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσε: «Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοί του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα, αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία στους πολίτες για τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και προφανώς με πολιτική στόχευση».

«Η ουσία είναι μία. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Είναι ώρα μάχης για όλους και εμείς όλοι στην Πολιτική Προστασία το ξέρουμε και όλοι μαζί, μαζί με τον ΕΟΔΥ, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό, μαζί με το υπουργείο Υγείας, όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής συνεχίζουμε» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στα του… κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για το ποιες περιοχές παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Στην Πιερία το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται τα τελευταία 24ώρα αντί να σταθεροποιείται ή να μειώνεται, όπως σε άλλες περιοχές, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ακόμα μια φορά ότι «η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία», συμπληρώνοντας «σε κάθε χωριό, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της Πιερίας».

Σχετικά με τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν διενεργηθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι «το τελευταίο τριήμερο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πραγματοποιήσει 189.710 ελέγχους και κατέγραψαν 4.963 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων σε όλη τη χώρα. Συνολικά επιβλήθησαν πρόστιμα ύψους 1.129.850 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 13 επιχειρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τηρούμε τα μέτρα όχι από τον φόβου του προστίμου αλλά γιατί έτσι θα σωθούν ανθρώπινες ζωές, θα προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κατόπιν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην εορταστική περίοδο που ξεκινά λέγοντας «φέτος οι γιορτές αυτές θα είναι διαφορετικές» και υπενθυμίζοντας, «οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών δεν επιτρέπονται για όσο ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Θα γιορτάσουμε τις ονομαστικές εορτές των αγαπημένων μας προσώπων από μακριά» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ώστε «να τους προστατεύσουμε».

 

Οι 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές

Το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού δεν είναι ίδιο σε όλες τις περιοχές της χώρας, επιβεβαίωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας τις 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές των τελευταίων 14 ημερών.

Όπως είπε, η σειρά των περιοχών έχει πλέον αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα δεδομένα, αν και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η Βόρεια Ελλάδα.

Αυτές είναι οι 18 πιο επιβαρυμένες περιοχές:

  • Πέλλα
  • Δράμα
  • Γρεβενά
  • Θεσσαλονίκη
  • Πιερία
  • Φλώρινα
  • Ημαθία
  • Λάρισα
  • Κιλκίς
  • Ξάνθη
  • Χαλκιδική
  • Μαγνησία
  • Καρδίτσα
  • Καβάλα
  • Τρίκαλα
  • Έβρος
  • Σέρρες
  • Ροδόπη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κάλεσε για πιστή τήρηση μέτρων στην περιοχή της Πιερίας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο αντί να μειώνεται ή να μένει σταθερό, αυξάνεται συνεχώς.

Βέβαια, όπως σημείωσε, δεν επιτρέπεται χαλάρωση στις υπόλοιπες επιβαρυμένες περιοχές, καθώς μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να αλλάξει η εικόνα μιας περιοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...