Κοινωνία

Ρέθυμνο: Ποιό lockdown; Μποτιλιαρίσματα στους δρόμους

Αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου την περίοδο της καραντίνας κατά τον μήνα Νοέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο απαγόρευσης του Μαρτίου, δείχνουν τα στοιχεία των μετρήσεων της κυκλοφορίας, που κατέγραψαν σε κομβικά σημεία της πόλης οι θερμικές κάμερες καταγραφής του κυκλοφοριακού φόρτου, που έχει εγκαταστήσει ο δήμος.

Τα στοιχεία για τους κυκλοφοριακούς φόρτους στην πόλη έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Άγγελος Μαλάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μαλά, ο δήμος προχώρησε στην ανάλυση των κυκλοφοριακών δεδομένων που αφορούν την οδό Εμμανουήλ Πορτάλιου, δεδομένου ότι είναι οδός ευρείας κυκλοφορίας και διπλής κατεύθυνσης για να μελετήσει συγκριτικά, τη διαφορά στις μετακινήσεις των πολιτών κατά την εφαρμογή της καθολικής καραντίνας του προηγούμενου Μαρτίου, με αυτές της περιόδου που διανύουμε.

Ειδικότερα, η συγκριτική μελέτη των δεδομένων αφορούσε τη χρονική περίοδο δύο εβδομάδων (την εβδομάδα που προηγήθηκε του καθολικού lockdown και την εβδομάδα εφαρμογής του) κατά το μήνα Μάρτιο (7-23/3) και κατά την περίοδο 31 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο μέσος όρος των ημερήσιων μετακινήσεων ήταν πριν την απαγόρευση του Μαρτίου 16.178 και κατά την απαγόρευση 6.603, ενώ κατά την περίοδο του Νοεμβρίου ο μέσος ημερήσιος όρος ήταν πριν την απαγόρευση 19.047 και κατά την απαγόρευση 12.185.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι κατά την περίοδο του περασμένου Μαρτίου οι ημερήσιες μετακινήσεις μειώθηκαν κατά 60%, ενώ η ποσοστιαία μείωση των μετακινήσεων κατά τον μήνα που διανύουμε, παρότι βρισκόμαστε σε καραντίνα, είναι 35%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ