Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εισήγηση ειδικών: Δεν θα… φύγει το sms στο 13033!

Η παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα, είναι πλέον δεδομένο. Οι απαγορεύσεις θα συνεχιστούν και μετά τις 30 Νοεμβρίου. Αλλά ακόμη κι όταν γίνει η άρση, τότε κάποια μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν. Ανάμεσα σε αυτά, πιθανώς, θα είναι και τα sms στο 13033.  

Ταυτόχρονα, για την εστίαση, δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι δύο εισηγήσεις. Η μια είναι να μην ανοίξει καθόλου η και η άλλη να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα ανά τραπέζι, στις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, χωρίς μουσική κι έως τις 9 το βράδυ. Επίσης, υπάρχει ένα σενάριο για μάσκες και στα τραπέζια. Μπαρ και κέντρα διασκέδασης δε θα ανοίξουν καθόλου. 

Δηλώσεις Σταμπουλίδη  

 

Για άλλη μια φορά, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη κι όταν αρθεί το lockdown να μην σταματήσει η αποστολή sms στο 13033. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διατήρηση των sms για τη μετακίνηση, τόνισε πως «είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δε θα αρθούν όλοι» και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων». 

Όσο αφορά όμως, στο πλαίσιο των μέτρων, είπε πως «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό της Επιτροπής» και τόνισε πως «ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα επόμενα στάδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δεδομένο είναι πως στις 30 Νοεμβρίου δεν θα λήξει το lockdown. Και άρα, είπε επίσης ξεκάθαρο είπε ότι την προσεχή Δευτέρα (σ.σ. 30 Νοεμβρίου) δε θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα. Υποσχέθηκε, όμως, ότι, «όλοι θα προλάβουν να προετοιμαστούν». 

Για να ανοίξουν τα μαγαζιά θα πρέπει να δώσουν το… σήμα οι ειδικοί. Και η όποια επανεκκίνηση θα γίνει με κανόνες επανέλαβε ο γγ Εμπορίου.

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια μαζί με την υπόλοιπη αγορά, απέφυγε να απαντήσει, είπε όμως ότι ξεκάθαρα «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πρώτο στάδιο της καραντίνας απέδωσαν» αναφέροντας ότι ειδικά «κλάδοι όπως τα κομμωτήρια τήρησαν τους κανόνες».

«Δεν είναι λογική να τρέξουμε στη “γραμμή τερματισμού” και μετά να γυρίσουμε», σημείωσε, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων μετά το προηγούμενο lockdown. Ο γγ Εμπορίου επανέλαβε επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ