οίκοι ανοχής
Κοινωνία

Lockdown: Σε λειτουργία γυμναστήρια και οίκοι ανοχής παρά την απαγόρευση

Δύο οίκοι ανοχής, ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα με έπιπλα στην Αττική βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων που λειτουργούσαν παρά την αναστολή, όπως προκύπτει από τους ελέγχους της αστυνομίας. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας οίκος ανοχής εντοπίστηκε σε διώροφο κτίριο της Ομόνοιας εντός του οποίου παρευρίσκονταν άτομα. Αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν σχετικό έλεγχο, στη θέα τους όμως σφράγισαν από μέσα την κεντρική είσοδο και τις εσωτερικές πόρτες, προκειμένου να αποτρέψουν τον επικείμενο έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση εισόδου με την παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, ενώ εντοπίστηκαν δύο γυναίκες, ως προσωρινά υπεύθυνες, να λειτουργούν οίκο ανοχής παραβιάζοντας την επανασφράγισή του, που είχε τεθεί από τον Δήμο Αθηναίων, εννέα γυναίκες ως εργαζόμενες και δεκαπέντε άνδρες ως πελάτες.

Σε όλους τους συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ στον εκμισθωτή και ιδιοκτήτη του κτιρίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και στις προσωρινά υπεύθυνες διοικητικό πρόστιμα 3.000 ευρώ, για παραβίαση των Διατάξεων περί αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού. Σε βάρος των επτά από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο της απέλασης. 

Ειδικότερα, στην Αττική βεβαιώθηκαν τέσσερα πρόστιμα από 5.000 ευρώ, σε δύο οίκους ανοχής, γυμναστήριο και κατάστημα με έπιπλα για παράβαση αναστολής λειτουργίας. Επιπλέον δύο πρόστιμα από 3.000 ευρώ σε υπευθύνους γυμναστηρίου και οίκου ανοχής για παράβαση αναστολής λειτουργίας και ένα πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης διεξαγωγής παράνομου τυχερού παιγνίου.

Στη Στερεά Ελλάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ταβέρνα για παράβαση αναστολής λειτουργίας, στη Δυτική Ελλάδα πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφέ - μπαρ για παράβαση αναστολής λειτουργίας καθώς και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος και στην Κρήτη πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφενείο για παράβαση αναστολής λειτουργίας. 

Στην Κεντρική Μακεδονία επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα σιδερικών για παράβαση αναστολής λειτουργίας και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης διεξαγωγής παράνομου τυχερού παιγνίου.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 54.776 έλεγχοι, από τους οποίους οι 3.216 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βεβαιώθηκαν συνολικά 2.006 παραβάσεις και συνελήφθησαν 61 άτομα.

Από το σύνολο των παραβάσεων οι 1.419 αφορούσαν τον περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Συνολικά 521 πρόστιμα βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας –μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ.– και επιβλήθηκαν 497 πρόστιμα των 300 ευρώ και 24 των 150 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...