Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100.000 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά το τελευταίο 4μηνο, δηλαδή από τις 29 Ιουλίου έως και τις 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας 224.952 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.557 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων.

Επιπλέον το διάστημα από τις 24/10 έως και το προηγούμενο 24ωρο επιβλήθηκαν 1.521 πρόστιμα για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ άλλες 24 παραβάσεις βεβαιώθηκαν ύστερα από ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιωτικές επιχειρήσεις αναφορικά με την τήρηση των κανόνων λειτουργίας τους (απαγόρευση λειτουργίας, υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, υπεράριθμοι θαμώνες κ.ά.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω έλεγχοι που σκοπό έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα που ο νομός τέθηκε σε «καραντίνα» κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, έγιναν 105.821 έλεγχοι, κατά τους οποίους συνελήφθησαν 29 άτομα και βεβαιώθηκαν 3.857 παραβάσεις (εξ αυτών 2.656 αφορούσαν το μέτρο του περιορισμού κίνησης, 1.190 μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και 11 πρόστιμα συνδέονταν με άλλες παραβάσεις).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται