Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορoνοϊός: Έτσι θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα

Η υψηλή μεταδοτικότητα του ιού στους ηλικιωμένους τις τελευταίες ημέρες επηρεάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ετοιμάζεται να κάνει… Πάσχα, χριστουγεννιάτικα, επαναφέροντας ανάλογους περιορισμούς με το αναστάσιμο τραπέζι.  

Στα σενάρια που εξετάζονται, η επιστροφή του «πλαισίου εορτασμού του Πάσχα» με οικογενειακό τραπέζι σε πολύ στενό κύκλο και χωρίς μετακινήσεις εκτός νομού είναι ένα από τα επικρατέστερα, ώστε να μην αποπειραθούν οι επίδοξοι οικοδεσπότες να διοργανώσουν ρεβεγιόν κατ’ οίκον και να μην ακολουθήσει και φέτος η πατροπαράδοτη ανταλλαγή επισκέψεων τις ημέρες των γιορτών. 

Πώς θα γίνουν οι γιορτές των Χριστουγέννων 

Ερωτηθείς πώς θα γίνει η άρση του lockdown και πώς θα γίνουν οι γιορτές των Χριστουγέννων ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «μέρα με τη μέρα αξιολογούν τα πραγματικά δεδομένα και όσες αποφάσεις είναι να παρθούν θα παρθούν στην ώρα τους και με αποκλειστικό γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα» ενώ συμπλήρωσε ότι «να είναι όλοι σίγουροι ότι όταν θα μπούμε στη διαδικασία της σταδιακής άρσης των όποιων περιορισμών το βασικό μας κριτήριο θα είναι όλα αυτά τα επιμέρους ζητήματα που μας απασχολούν σε καθημερινή βάση και τα αξιολογούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ακόμα και μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων δεν προβλέπονται οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια και οι εορταστικές εξορμήσεις. Ειδικότερα οι μετακινήσεις μας θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμούς και sms, έστω και αν η οικονομία ανοίξει σταδιακά και με προσοχή.

Μάλιστα, όλο το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς:

  • Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό
  • Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα
  • Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα
  • Επιπλέον, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «για την κυβέρνηση μοναδική προτεραιότητα παραμένει η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

Η προστασία των συνανθρώπων μας που κινδυνεύουν ή μπορεί να κινδυνέψουν από την ύπουλη αυτή απειλή, που δεν ξεχωρίζει ηλικίες, υγειονομικό προφίλ και επιτίθεται χωρίς διαχωρισμούς», ενώ προσέθεσε ότι «ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και ο αριθμός των συνανθρώπων μας που τόσο απρόσμενα έφυγαν, και όσων δίνουν μάχη για τη ζωή τους, έρχεται να μας υπενθυμίσει καθημερινά ότι η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί για τον καθένα από εμάς το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής, για εμάς, για τις οικογένειές μας και τους γύρω μας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ