Κοινωνία

Κορονοϊός-Δημόπουλος: Παράταση του lockdown με τα τωρινά δεδομένα

«Δεν περιμένουμε δραματική μείωση, αλλά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα θέλαμε να δούμε μία κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άρσης του lockdown τέλη του μήνα, τονίζοντας ότι «με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση της κατάστασης».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε «βεβαίως θα πρέπει να δούμε εκείνη τη μέρα πόσα τεστ έχουν γίνει».

Επανέλαβε ότι, «ο μόνος τρόπος για να το περιορίσουμε είναι μεγάλη μείωση της κινητικότητας και των επαφών». 

Σχετικά με το rapid test που γίνεται στο σπίτι και στο οποίο έδωσε έγκριση ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ, εξήγησε ότι, για να φτάσει στη χώρα μας θα πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σημειώνοντας πως «στην Αμερική γίνεται με συνταγογράφηση».

Όσο αφορά στα εμβόλια που έχουν ανακοινωθεί, τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, εξηγώντας ότι κανένα από τα δύο δεν εισάγει ιό αδρανοποιημένο, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα εμβόλια, υπογραμμίζοντας πως «οι παρενέργειες είναι πολύ ήπιες και παροδικές ενέργειες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης