Κοινωνία

"Εξέγερση" φοιτητών στη Θεσσαλονίκη! Συγκέντρωση ατόμων έξω από τις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

Την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών έφερε το βράδυ της Πέμπτης, καταγγελία για συγκέντρωση ατόμων έξω από τις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, μεγάλος αριθμός νεαρών ατόμων συγκεντρώθηκε στον αύλειο χώρο και στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενώ στο σημείο βρέθηκαν για ενίσχυση και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να αποχωρούν από το σημείο.

https://www.facebook.com/epimenoumediekd/videos/1041014559659669

 

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Μάλιστα η ομάδα «Επιμένουμε Διεκδικούμε» προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «δύο διμοιρίες ΜΑΤ και δέκα μηχανές ΔΙΑΣ προσπάθησαν προ ολίγου (Πέμπτη 12/11, 22:15) να διαλύσουν την συνέλευση του ΣΟΦΕΘ στη Θεσσαλονίκη, η οποία διεξαγόταν σε ανοικτό χώρο, με όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Προς το παρόν, και μπροστά στην αντίδραση των φοιτητών, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αφού η κυβέρνηση δια στόματος Μητσοτάκη προσπάθησε για άλλη μια φορά να ξεπλύνει τη δολοφονική της πολιτική μεταθέτοντας όλες τις ευθύνες της στους νέους και τις νέες…

Σήμερα, που τα μαντρόσκυλα του συστήματος έβαλαν μπρος τη μονταζιέρα των διώξεων, ενάντια στους Νοσοκομειακούς Γιατρούς που καλούν τον λαό σε πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου…

Η νεολαία θα συζητάει, θα αποφασίζει και θα διεκδικεί!

Είναι απίστευτο θράσος να στέλνει το σύστημα την αστυνομία να καταστείλει αυτούς που το ίδιο άφησε απροστάτευτους μέσα στην πανδημία. Όταν στο πρώτο lockdown έλεγαν σε όλους «Μένουμε Σπίτι», έδιωχναν τους εστιακούς από τα δωμάτια τους! Ο ΣΟΦΕΘ βρίσκεται εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις, αφού μέχρι πρότινος υπήρχε πεισματική άρνηση διεξαγωγής ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ στους εστιακούς παρότι εντός του χώρου υπήρχαν φοιτητές επιβεβαιωμένα κρούσματα. Καλά κρατεί ακόμη η κρατική αναλγησία και η μη λήψη οποιουδήποτε ουσιαστικού μέτρου προφύλαξης στις εστίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Σύλλογοι είναι τα όπλα της συλλογικής πάλης των φοιτητών, δεν φιμώνονται, δεν τρομοκρατούνται!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα των εστιακών για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενάντια στην όξυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ»

https://www.facebook.com/alerta.gr/videos/1002923280217178

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές