φοιτητές
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Lockdown: Τι ισχύει για τους σπουδαστές και τις φοιτητικές εστίες

Το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι εφόσον η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται με τηλεκπαίδευση, οι φοιτητές δεν θα μπορούν να μετακινηθούν.

Νέες διευκρινιστικές οδηγίες όσον αφορά στα πανεπιστήμια και τους φοιτητές έδωσε το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι έως τις 30 Νοεμβρίου αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης. Τα ίδια ισχύουν για τις βιβλιοθήκες, τις αίθουσες κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγορεύονται επίσης οι ημερίδες και όλες οι εκδηλώσεις εντός των ιδρυμάτων. Κατόπιν αυτών το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι εφόσον η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση δεν υπάρχει ανάγκη μετακίνησης των φοιτητών, των μεταπτυχιακών και των υποψηφίων διδακτόρων για τις ανάγκες των σπουδών τους.

Να μετακινηθούν θα μπορούν μόνο οι φοιτητές που εργάζονται ή έχουν συμβάσεις σε έργα και προγράμματα των ΑΕΙ. Οι φοιτητικές εστίες θα λειτουργούν κανονικά, ενώ τα εστιατόρια συνεχίζουν να παρέχουν σε πακέτο φαγητά . Επίσης, η διεξαγωγή εξετάσεων με φυσική παρουσία εντός των ΑΕΙ αναστέλλεται  για όλο το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα. Οσον αφορά στα συγγράμματά τους οι φοιτητές θα τα παραλάβουν στα σπίτια τους από εταιρείες ταχυμεταφορών.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...