Κοινωνία

Σάμος: Kοντέινερ από την δομή Ζερβού για την στέγαση των κατοίκων

Η προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σάμου που έχουν μείνει άστεγοι μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, θα πραγματοποιηθεί σε κοντέινερς από την δομή της Ζερβού, όπως έγινε γνωστό από την Τρίτη (03/11).

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 1.600 αιτήσεις για κατοικίες που υπέστησαν ζημιές.

Η μεταφορά των κοντέινερ θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνου Λογοθέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες μετά την ισχυρή δόνηση, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1.000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους κατοίκους του νησιού που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το «χτύπημα του Εγκέλαδου». Επιπλέον, σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...