Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
Κοινωνία

Ένωση Φωτορεπόρτερ: Σταματάμε να διακινούμε τα δελτία τύπου του ΥΠΕΞ

Διαμαρτύρεται η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και ανακοινώνει πως τα μέλη της θα σταματήσουν να διακινούν τα δελτία τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη σημερινή επίσκεψη Λαβφρόφ. «Αποφασίσαμε να μην διακινήσουμε εικόνα που θα δώσει το υπουργείο ή το κρατικό πρακτορείο ΑΠΕ», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της.

Η ΕΦΕ αντιδρά στον αποκλεισμό της από τα γεγονότα, με αιτιολογία την πανδημία. «Είμαστε, από την πολιτεία, καταδικασμένοι στην απραξία. Μας αποκλείουν από σχεδόν όλα τα γεγονότα – επικαλούμενοι την πανδημία του νέου κορωναϊου», αναφέρει η ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ένωση προσθέτει πως είχε συστήσει μεγάλη προσοχή στα μέλη της και μάλιστα, ούτε ένα ως τώρα δεν έχει βρεθεί θετικό, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση στις εκδηλώσεις

«Για μία ακόμα φορά οι φωτορεπόρτερ θεατές και θύματα μίας κατάστασης που τείνει να γίνει συνήθεια. Εκπρόσωπος της αστυνομίας και εκπρόσωπος της Προεδρίας μεταφέροντας εντολές απέκλεισε τους φωτορεπόρτερ των πρακτορείων να καλύψουν την επίσκεψη της  ΠτΔ κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για την καθιερωμένη δοξολογία».

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, « πληροφορηθήκαμε κυριολεκτικά “στο παρά πέντε” από την Ένωση μας (ΕΦΕ) πως μετά από επικοινωνία με το γραφείο τύπου ζητούν κλήρωση με διαδικασία pool για την φωτογραφική κάλυψη της συνάντησης του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογο του Λαβρόφ».

Στην ανακοίνωση της ΕΦΕ αναφέρεται πως όταν οι φωτογράφοι πήγαν στο υπουργείο διαπιστώνοντας πως υπήρχε λίστα εισόδου, στην οποία «συμπεριλαμβανόταν φωτορεπόρτερ του κρατικού πρακτορείου ΑΠΕ, σε όλα τα σημεία μαζί με τον φωτογράφο του Υπουργού, ενώ εμάς  μας ζητήθηκε πάλι τελευταία στιγμή (λίγο πριν την άφιξη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην πόρτα της πλαϊνής εισόδου) να αποφασίσουμε ποια σημεία θέλουμε (εξωτερική είσοδος ή γρ. υπουργού,ή δηλώσεις), για να μην γίνει ζήτημα, μετά και την χθεσινή μας επιστολή διαμαρτυρίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ