κορονοϊός
Κοινωνία

Ο χάρτης του κορονοϊού την Ελλάδα - Δείτε όλες τις περιοχές

Τα επικαιροποιημένα Επίπεδα Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας όπως και τον «νέο» Χάρτη για την Covid-19 περιλαμβάνει υπόμνημα που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία το απόγευμα της Τετάρτης (21/10) σε συνέχεια των αποφάσεων της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, κατά την οποία αναλύθηκαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιοχή σε όλη τη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί θα ισχύσουν τα εξής:

  • Σε επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
  • Στο επίπεδο 3- αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα μια και οι δείκτες επικινδυνότητας είναι οριακοί μεταξύ των 2 επιπέδων και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί, σε 3 ημέρες, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.
  • Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης για τις Περιφερειακές Ενότητες ΘεσσαλονίκηςΒοιωτίαςΛάρισας και Σερρών.

Τα παραπάνω, λοιπόν, αποτυπώνονται ως ακολούθως:

Αναλυτικότερα:

Σημειώνεται πως ο διαδραστικός χάρτης του covid19.gov.gr (τον οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) θα επικαιροποιηθεί κατά τα παραπάνω την Παρασκευή, οπότε και «ενεργοποιούνται» οι αποφάσεις των επιστημόνων.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε λίγη ώρα μετά το πέρας της συνεδρίασης στην οποία αποφασίστηκαν τα ανωτέρω:

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία. Και μπορούμε και πρέπει και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα, να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες των ειδικών».

Ο ίδιος απηύθυνε «ιδιαίτερη έκκληση στους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών και των Ιωαννίνων όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου, να παραμείνουν σε εγρήγορση».

«Μαζί με τους Περιφερειάρχες και τους αιρετούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ανακοπής του ρυθμού μετάδοσης. Μια προσπάθεια που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνέργεια όλων μας», πρόσθεσε.

«Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, μια προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ένας: εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα. Είναι το κλειδί για την επόμενη ημέρα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.

α τελευταία στοιχεία για την επιδημία

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα το απόγευμα της Τετάρτης, με τον αριθμό να αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ.

Τα 331 από αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ ακόμη 181 αφορούν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια της μεγάλης αυτής αύξησης των μολύνσεων, τα περιστατικά του ιού στη χώρα έφτασαν τις 27.334.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν σε επίσης υψηλό αριθμό (86), με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως η αύξηση στα κρούσματα θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη πληρότητα στις ΜΕθ το προσεχές διάστημα.

Στα δε θύματα της επιδημίας, προστίθενται ακόμη 6, κατά το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid-19 να φτάνει τους 534.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ