τεστ κορωνοϊού
Κοινωνία

Κορονοϊός: Δωρεάν γρήγορα τεστ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Δωρεάν προληπτικά τεστ για τον κοροναϊό πραγματοποιούν από σήμερα δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στον δήμο Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχονται σε 24 και αντιστοιχούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και προσωπικό των αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Η μία μονάδα του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκε στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2) και η δεύτερη στο Α’ ΚΑΠΗ Νεάπολης (Κουντουριώτη 29) προκειμένου να εξυπηρετηθούν έως και την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο. Η διενέργεια των τεστ για τον κοροναϊό θα γίνεται με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκλεισαν γυμναστήρια και τάξεις στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης λόγω κρουσμάτων

«Δυστυχώς έπρεπε να σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων στον δήμο μας για να δεηθεί ο ΕΟΔΥ να ανταποκριθεί στο αίτημά μας που καταθέσαμε από τον Μάιο για πρώτη φορά και συνεχίζαμε να διεκδικούμε», σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση προς όλους προκειμένου «να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα και η ευκαιρία για την ενίσχυση της συνολικής προσπάθειας προστασίας της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού».

Επιπλέον, η δημοτική αρχή αποφάσισε το κλείσιμο όλων των πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ), των δημοτικών γυμναστηρίων, όλων των ανοιχτών και κλειστών γηπέδων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κ.λπ. Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, στο τέλος της εβδομάδας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά και σχολικά κτίρια.

(δείτε το βίντεο)

Συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη – Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ζέρβα και Τζιτζικώστα

Σημειώνεται πως τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα εξετάστηκαν σήμερα στην τακτική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας με το βάρος να πέφτει κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Τσιόδρας: Παρατηρούμε αυξητικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή.

Τηλεδιάσκεψη Τζιτζικώστα και Ζέρβα με Μητσοτάκη το απόγευμα

Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλος.

Ανοδικός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ανοδική είναι η πορεία των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, καθώς 53νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ένα 24ωρο στην πόλη.

Από τα 438 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 2 εντοπίζονται στη Χαλκιδική, ενώ 33καταγράφηκαν στην Κοζάνη που έχει τεθεί σε καθεστώς άτυπου lockdown.

Δέκα εντοπίζονται στην Καστοριά, ενώ 23 στα Ιωάννινα.

Στο κόκκινο παραμένει η Αττική με 164κρούσματα.

Από τα 438 εγχώρια κρούσματα, τα 32 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ