βουλή
Κοινωνία

Κρούσμα κορονοϊού και στη Βουλή-Θετικοί δύο υπάλληλοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Βουλή, καθώς δύο υπάλληλοι που έχουν οικογενειακή σχέση μεταξύ τους εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Πιο αναλυτικά, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας εργαζόμενος στη Βουλή, σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτήριο εκτός Μεγάρου. Ο υπάλληλος, που εμφάνισε συμπτώματα, βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εχθές, Σάββατο, διαπιστώθηκε ότι είναι θετική σε κορωνοϊό ακόμη μία υπάλληλος του Κοινοβουλίου, που έχει συγγενική σχέση με το πρώτο κρούσμα. Η υπάλληλος αυτή επίσης εργάζεται σε κτίριο εκτός του Μεγάρου της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζεται το σενάριο να μολύνθηκαν από κοινωνική εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα.

Αμέσως, ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής και αναδείχθηκαν 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές.

Στις επαφές αυτές δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες που ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, προκειμένου να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές.

Σήμερα, διενεργήθηκαν rapid test στις στενές επαφές και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για όλες τις περιπτώσεις. Παράλληλα, διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ