Παιδική πορνογραφία
Κοινωνία

Παιδική πορνογραφία: Πώς δρούσε ο 29χρονος «μάνατζερ μοντέλων»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως δρούσε ο «δράκος» του Instagram που προσποιούνταν την μάνατζερ μοντέλων και ζητούσε από ανήλικα κορίτσια να του στείλουν φωτογραφίες τους και βίντεο, τόσο με ρούχα όσο και γυμνές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο 29χρονος είχε φτιάξει προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα  «Iliana» ενώ υποσχόταν αμοιβή 300 ευρώ με αντάλλαγμα βίντεο και φωτογραφίες για το υποτιθέμενο casting.

Οι αρχές βρίσκονταν στα ίχνη του από τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι αξιωματικοί εντόπισαν δύο ανήλικα ηλικίας μόλις 11,5 ετών να έχουν ενδώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πιο τρομακτικό είναι ωστόσο ότι το πρώτο κοριτσάκι δεχόταν αφόρητες πιέσεις και βρισκόταν ένα στάδιο πριν δεχτεί να τον συναντήσει από κοντά.

Είχε συλληφθεί για το ίδιο αδίκημα

Η αστυνομία διαπίστωσε πως ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές καθώς το 2017 είχε συλληφθεί και πάλι στη Λαμία για το ίδιο φρικτό αδίκημα, όπως αναφέρει το ΠΘ.

Οι γονείς των μικρών παιδιών, που μίλησαν με τις αρχές, έδωσαν λεπτομέρειες όσα έζησαν αυτούς τους μήνες βλέποντας την αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών τους, χωρίς όμως να μπορούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τα προβλημάτιζε και σιγά-σιγά τα μεταμόρφωνε σε διαδικτυακά υποχείρια της μάνατζερ «Iliana».

Κάποια στιγμή έψαξαν τα προφίλ των παιδιών τους στο Instagram και αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

«Έχω θέμα με τα ανήλικα»

Όταν η Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασε χειροπέδες στον 29χρονο ζήτησαν να ακούσουν την δικιά του εκδοχή, ενώ παραδέχτηκε τις αρρωστημένες του τάσεις.

«Το παραδέχομαι. Όμως θέλω να ξέρετε ότι έχω πρόβλημα. Έχω θέμα με τα ανήλικα. Έχω μια ροπή που δεν μπορώ να την ελέγξω. Ζητώ γι’ αυτό να εξεταστώ από ειδικό και να με δει ψυχίατρος», φέρεται να είπε στους εμβρόντητους αξιωματικούς ο κατηγορούμενος και στη συνέχεια επιχείρησε να πει κάποια πράγματα που όμως στις Αρχές ήταν ήδη γνωστά.

Δεν αποκάλυψε αν διέθετε άλλα προφίλ στο Instagram ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε αν είχε προσεγγίσει άλλα παιδάκια. «Ξέρω ότι γνωρίζετε το παρελθόν μου και τι έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια στη Λαμία. Χρησιμοποιούσα γυναικεία ονόματα στο Instagram γιατί είναι πιο εύκολο μια γυναίκα να συνομιλήσει με κοριτσάκια. Ελάμβανα φωτογραφίες και βίντεο, όμως δεν συναντήθηκα με κανένα από αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο 29χρονος και στις ανακριτικές αρχές είπε πάνω κάτω τα ίδια επιμένοντας στην ψυχιατρική εξέταση, κάτι που έκανε δεκτό το δικαστήριο, ενώ δεν προφυλακίστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πώς δρούσε

Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται ότι μετά τις καταγγελίες δύο γονέων οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στα τέλη Ιουνίου ο παιδόφιλος, που δηλώνει ιδιωτικός υπάλληλος, προσέγγισε ένα κοριτσάκι ηλικίας 11,5 ετών και άρχισε να συνομιλεί μαζί του.

Μέσω του προφίλ στο Instagram, «Iliana»,  ισχυριζόταν ότι διατηρεί πρακτορείο μοντέλων και ψάχνει νέα πρόσωπα για διαφημιστικά σποτ και καμπάνιες εσωρούχων.

Τους υποσχόταν μια καριέρα στον λαμπερό κόσμο της μόδας και της showbiz, όμοια με αυτή που βλέπουν στα reality της τηλεόρασης.

Συνομιλούσε κάθε απόγευμα μέχρι νωρίς το βράδυ με το κοριτσάκι και μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερε να το πείσει να του στείλει φωτογραφίες και βίντεο τελείως γυμνό.

Στη συνέχεια ζητούσε από το παιδί να συναντηθούν δήθεν για να το δει από κοντά και να το φωτογραφίσει. Παράλληλα, άρχισε να συνομιλεί και με μια φίλη της μικρής, συμμαθήτριά της στο σχολείο, χρησιμοποιώντας σε αυτή την περίπτωση ένα ισχυρό επιχείρημα για να την πείσει, ότι δηλαδή η φίλη της είχε στείλει ήδη φωτογραφίες και βίντεο για το υποτιθέμενο casting.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...