κλείσιμο της εστίασης
Κοινωνία

"Ταφόπλακα" το κλείσιμο της εστίασης στην Κοζάνη - "Να είχαν παρθεί άλλα μέτρα"

Το lockdown στην Κοζάνη πρόκειται να πλήξει ιδιαίτερα τον χώρο της εστίασης, καθώς πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να συνέλθουν από το οικονομικό «σοκ» της καραντίνας που επιβλήθηκε την άνοιξη.

Με αφορμή λοιπόν το νέο lockdown στην περιοχή, ο πρόεδρος του Σωματείου Χώρων Διασκέδασης και Εστίασης Εορδαίας, Παναγιώτης Κάλφας, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να μεριμνήσει για διαφορετικές λύσεις.

Συγκεκριμένα, τονίζει πως «όταν η Κοζάνη μπήκε στο επίπεδο 3. Τότε η πτώση του τζίρου ήταν στο 50%, ενώ τώρα που μπήκε στο επίπεδο 4 ο τζίρος θα μειωθεί στο 80%».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «το lockdown στους χώρους εστίασης είναι η λεγόμενη ταφόπλακα» και πως «είναι άδικο το lockdown στην Εορδαία, γιατί τα κρούσματα δεν είναι τόσα πολλά, όπως σε άλλες περιοχές του Νομού».

«Θα μπορούσαν να είχαν παρθεί άλλα μέτρα, όπως το κλείσιμο εισόδου ή εξόδων από άλλες πόλεις, ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε μεγάλο αριθμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός είχε πει πως “ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση”. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. της εστίασης) διότι καταστρέφονται. Δεν κλείνουν απλά το μαγαζί, αλλά χρεώνονται και είναι κρίμα η κυβέρνηση να φερθεί τιμωρητικά σε αυτούς που έβαλαν πλάτη στην κρίση για 10 χρόνια», δηλώνει στη συνέχεια.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Σωματείου Χώρων Διασκέδασης και Εστίασης Εορδαίας, Παναγιώτης Κάλφας, ζητάει από την κυβέρνηση «να μην δώσουν δάνεια αλλά χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις άμεσα και γρήγορα, ώστε να κρατηθούν οι επιχειρήσεις αυτές»

https://youtu.be/CYIFCyGTja8

https://youtu.be/CYIFCyGTja8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...