Δερμιτζάκης
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δερμιτζάκης: Μέχρι να έρθει το εμβόλιο πρέπει να φοράνε όλοι μάσκα

«Νομίζω ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ίσως τέλος αυτού του χρόνου ή πιθανότερα αρχές του επόμενου θα έχουμε εμβόλια στη Ελλάδα και σε αναπτυγμένες χώρες για να αρχίσει να εμβολιάζεται ο πληθυσμός».

Ο καθηγητής γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Αττική, έκανε ειδική μνεία και στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δερμιτζάκης έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «αν κάποιος περπατάει στην Ερμού, όπου έχει πολύ κόσμο και βλέπει δύο γνωστούς του και σταματήσουν να συζητήσουν, είναι συνωστισμός αυτό. Γιατί συνήθως δεν θα κρατήσουν τα 2-3 μέτρα απόσταση».

«Σε περιοχές που έχουμε πολύ μεγάλη κινητικότητα και μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε κόσμο ακόμα και έξω, εγώ θα έλεγα ότι η οδηγία θα έπρεπε να είναι να φοράμε τη μάσκα πριν μπούμε σε αυτή τη περιοχή» εξήγησε ακόμη ο καθηγητής, και πρόσθεσε πως αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για την Αθήνα.

«Για παράδειγμα το κέντρο της Αθήνας, επειδή έχει περισσότερους συνωστισμούς, από ότι μη συνωστισμούς. Η περιοχή αυτή έχει τόσο μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού που θα έπρεπε να φοράνε όλοι μάσκα, μπαίνοντας σε αυτή. Νομίζω αυτό είναι πιο εύκολο στη διαχείριση και πιο κατανοητό στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...