χάκερ
Κοινωνία

Θύματα χάκερ δύο Μυτιληνιοί: Τους «σήκωσαν» 100.000 ευρώ

Από τον περασμένο Ιούλιο ερευνούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την εισβολή χάκερ στους λογαριασμούς e-banking δυο κατοίκων της Μυτιλήνης και κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος, ταυτοποιώντας τρεις Έλληνες που είχαν μεταφέρει σε δικούς τους λογαριασμούς σχεδόν 100.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δικαιούχοι του λογαριασμού είχαν πάθει σοκ όταν διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τους κωδικούς πρόσβασής τους στο σύστημα ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών τους και είχαν μεταφέρει από τον τραπεζικό λογαριασμό τους το ποσό των 98.550 ευρώ! Αμέσως υπέβαλαν καταγγελία και ξεκίνησε έρευνα, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν τα ψηφιακά ίχνη του εισβολέα.

Τρεις μήνες μετά, προέκυψε ότι η εισβολή είχε γίνει μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο που ανήκει σε μία 47χρονη, ότι το κλεμμένο ποσό μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός 50χρονου και ότι εκείνος μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στον λογαριασμό της μιας δεύτερης 47χρονης. Έπειτα, οι δύο τελευταίοι έκαναν διαδοχικές αναλήψεις με αποτέλεσμα το ποσό να έχει... εξανεμιστεί!

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης. Ωστόσο, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...