Κοινωνία

Ιανός: Σαν να μην πέρασε μία ημέρα από την φονική καταιγίδα

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες, από το μέγεθος της καταστροφής στο Μύρτο, από το πέρασμα του “Ιανού”, πριν από τρεις εβδομάδες.

Όπως βλέπετε στις εικόνες του τοπικού μέσου inkefalonia.gr η πρόσβαση στην πολυδιαφημισμένη παραλία απαγορεύεται ενώ υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχουν υποχωρήσει τμήματα του δρόμου, ενώ η ποσότητα των φερτών υλικών με πέτρες και χώμα είναι τόσο μεγάλες που η πρόσβαση είναι ανέφικτη.

Επίσης στην παραλία, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι θαμμένες στην άμμο, ενώ μεγάλο μέρος της καντίνας και του διπλανού χώρου με τις τουαλέτες έχουν καλυφθεί από πέτρες.

Αν και η πρόσβαση τυπικά δεν επιτρέπεται, κάποιοι τουρίστες αψηφούν την επικινδυνότητα της καθόδου και κατεβαίνουν στην παραλία.

Χθες, Κυριακή, υπήρχαν 25-30 τουρίστες κυρίως Γερμανικής καταγωγής που θέλησαν να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα στον Μύρτο, κατεβαίνοντας με τα πόδια.

Μεγάλες πιθανότητες να μην υπάρχει πρόσβαση στην παραλία το καλοκαίρι

Πάντως οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες, που δυστυχώς, οι πιθανότητες να μην είναι προσβάσιμη ο παραλία το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι πολλές.

Σε αυτή την περίπτωση, η πρόσβαση θα γίνεται είτε με ενοικίαση βαρκών από την Άσσο ή την Αγία Κυριακή, είτε με εκδρομές με μεγαλύτερα σκάφη, όπως συμβαίνει και στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ