Κοινωνία

Δεν έχουν τέλος οι μηνύσεις στον γυναικολόγο της Ρόδου - «Χαλάρωσε μην φωνάζεις και μας ακούνε απέξω»

Ο γυναικολόγος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με 10 μηνύσεις. Τα όσα καταγγέλλονται για τη δράση του, προκαλούν αίσθηση…

Η 10η κατά σειρά έγκληση εις βάρος γυναικολόγου – μαιευτήρα ιατρού νοσηλευτικού ιδρύματος της Ρόδου για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και εξύβρισης, ασκήθηκε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου από μια 33χρονη, κάτοικο της Ρόδου.

Και οι 10 μηνύτριες κλήθηκαν σε κατάθεση ενώπιον του Πταισματοδίκη αύριο Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.
Oπως εκθέτει, κατά την περίοδο 2015, σε ηλικία 28 ετών ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Λόγω του ό,τι χώρισε εκείνο το διάστημα και δεν υπήρχε καθόλου οικονομική άνεση αποφάσισε να μεταβεί σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι σε ιδιωτική κλινική, όπου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώτησε κάποιες γνωστές που είχε, ποιόν γιατρό να προτιμήσει και της ανέφεραν τον μηνυόμενο. Της είπαν πως είναι καλός στην δουλειά του αλλά λίγο «περίεργος-μυστήριος» πιστεύοντας εκείνη στην έκφραση αυτή ότι εννοούσαν πως είναι αυστηρός!

Ξεκίνησε λοιπόν αρχές Σεπτεμβρίου να τον επισκεφθεί για να την εξετάσει, ήταν ευγενικός ρωτούσε όσα πρέπει να ξέρει για μια έγκυο, όπως επίσης εάν είναι παντρεμένη. Οπως εκθέτει, ξεκίνησε να του λέει πως είχε χωρίσει πριν 2 μήνες, πως έχει άλλο ένα παιδί και πως περνάει δύσκολα οικονομικά γι’ αυτό και μετέβη σε ιατρό του δημοσίου για να την αναλάβει. Μαλιστα είχε αναφέρει πως μένει εκτός της πόλεως Ρόδου και δεν έχει μεταφορικό μέσο ή κάποιον να την μεταφέρει και ζήτησε τα ραντεβού τους να γίνονται σε χρόνο που υπάρχει δρομολόγιο με λεωφορείο, όπως και έγινε.

Τον Δεκέμβριο μετέβη, όπως εκθέτει, για την τυπική εξέταση (ήταν ήδη τεσσάρων μηνών έγκυος). Το ραντεβού ήταν στις 15:00 και περίμενε στην αναμονή έως τις 18:30 γιατί είχαν άλλες γυναίκες προτεραιότητα. Μπήκε, όπως είπε, στο γραφείο μετά από 3,5 ώρες καθυστέρηση και της είπε, όπως εκθέτει… «τις εκλεκτές εγκύους τις κρατάω στο τέλος να κάνω σωστή εξέταση».

Μετέβησαν απέναντι στο δωμάτιο που ήταν το γραφείο με τον υπέρηχο δίπλα απ’ τις τουαλέτες, ξάπλωσε στο κρεβάτι απ’ την μέση και κάτω γυμνή όπως και τις προηγούμενες φορές. Όπως ήταν ξαπλωμένη κι ενώ ήταν 4 μηνών έγκυος της ζήτησε να ανοίξει τα πόδια καλά για να την εξετάσει με τον κολπικό υπέρηχο κι εκείνος καθόταν στα δεξιά της σε ένα σκαμπουδάκι, ενώ της λύγιζε το δεξί της πόδι στην μεριά του με τόση δύναμη ώστε να μη μπορεί να το κουνήσει, γιατί όπως εκθέτει της είπε ότι δεν μπορούσε να δει καθαρά το έμβρυο.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι επειδή την πονούσε πάρα πολύ η εξέταση τον ρώτησε… «Γιατρέ γιατί κάνουμε κολπικό υπέρηχο, δεν αντέχω πονάω πάρα πολύ…» και τότε της απάντησε «χαλάρωσε μη σφίγγεσαι και μην φωνάζεις και μας ακούνε απέξω».

Οπως ισχυρίζεται του είπε «μα γιατρέ δεν αντέχω, πονάω πολύ..» και τότε εκείνος, όπως διατείνεται, της έδωσε την απαξιωτική, ανήθικη και προσβλητική απάντηση «Όταν σας π…. από τον …. μια χαρά χαλαρές είστε και κάθεστε..».

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο ιατρός άρχισε να κινεί περίεργα τον κολπικό υπέρηχο και ξεκάθαρα σαν να γινόταν κάποια ερωτική πράξη με αυτόν και κάποια στιγμή ένιωσε πως το γόνατό του βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια της και ακούμπησε πάνω της το γεννητικό του όργανο, το οποίο ήταν σε στύση και το οποίο έτριβε στο γόνατό της με τέτοιο ρυθμό και τρόπο σαν να προσπαθούσε να φτιάξει ερωτική διάθεση και να αυτοίκανοποιηθεί.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι τράβησε το πόδι της και το ίσιωσε και είπε τρομερά αμήχανη πως πιάστηκε κι ότι εκείνος το ξανατράβηξε πίσω με απότομη έκφραση προσώπου και της είπε: «Το πόδι σου θα μείνει εκεί για να μπορώ να κάνω την εξέταση, κατάλαβες;;;…». Διατείνεται ότι δεν είχε την ικανότητα να φύγει εκείνη τη στιγμή αφού είχε μέσα στον κόλπο της την υπερηχογραφική κεφαλή και φοβόταν ότι οποιαδήποτε απότομη κίνησή της θα μπορούσε να κάνει κακό στο έμβρυο…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ