σχολεία κορονοιος
Κοινωνία

Κορονοϊός: Μειώθηκαν τα κρούσματα στα σχολεία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και μετά από πάνω από τρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,017% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, με βάση τα δεδομένα έως σήμερα, δεν υπάρχει καμία τάση να μεταφέρεται ο ιός από τον έναν μαθητή σε άλλο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στη κοινότητα χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ