Κοινωνία

Κορονοϊός -Λινού: Σε κάθε οικογένεια να υπάρχουν «κάψουλες» με έναν ηλικιωμένο

«Είμαστε σε κρίση και υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί και γιατί θα συμπέσει με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα και δεν θα ξέρουμε τι εχουμε με κάποια συμπτώματα» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία της για τους επόμενους μήνες «επειδή στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις επαφές χωρίς να επηρεάσουμε την ανθρωπιά μας» είπε η κυρία Λινού καθώς «ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και απο κάποιον που είναι ανυποψίαστος».

Η ίδια τόνισε ότι «είναι καλό θα είναι να αερίζουμε πολύ συχνά τους χώρους, να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ας είναι ψύχρα. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι κοινοί χώροι όπως οι χώροι εργασίας».

Η κυρία Λινού εξήγησε ότι «το φτέρνισμα δεν είναι συνήθες σύμπτωμα κορωνοϊού και να μην το φοβόμαστε. Αυτό που μας ανησυχεί στον κορωνοϊό είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος, μεγάλη εξάντληση και πόνοι μυοσκελετικοί ».

Κατά την ίδια «η μάσκα σε όλους τους χώρους θα περιόριζε την πανδημία» ενώ «το μεγαλύτερο πρόβλημα αν δεν λυθεί είναι ο συνωστιμός είναι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Πρότεινε, τέλος, «ο ηλικιωμένος να σχετίζεται με μια οικογένεια, να υπάρχουν, δηλαδή, "κάψουλες" με μια οικογένεια και έναν ηλικιωμένο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έλληνες κατοικούσαν στα παράλια της Μεσογείου: Εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες έχουν Ελληνικό αίμα προκαλώντας φρενίτιδα στην Άγκυρα

Αν και η εθνική ταυτότητα είναι τουρκική για εκατομμύρια Τούρκους πολίτες η βιολογική ταυτότητα τους είναι εντελώς...
πολεμικη αεροπορια
Εθνικά θέματα 0

«Μου φάνηκε ότι είχε πέσει»: Συγκλονίζει ο κάτοικος που εντόπισε το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κρήτη – Επιχείρηση ανάσυρσης με Chinook

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου στο Ηράκλειο. Η μαρτυρία του ανθρώπου...