Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Νέος συναγερμός στον Άγιο Παντελεήμονα – 20 νέα κρούσματα στην πλατεία

«Γρήγορα τεστ» διενήργησαν την Κυριακή, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία είναι 487 από τα οποία ανευρέθησαν 20 θετικά εκ των οποίων πέντε 5 αφορούν Έλληνες και 15 αλλοδαπούς. 8 αφορούν γυναίκες και 12 άνδρες και η διάμεση διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη. 

O αριθμός των νοσούντων στο γηροκομείο αυξήθηκε και πλέον οι ασθενείς με κορoνοϊό είναι 53, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης της δομής και ο γιος του. Επιπλέον, ακόμα τέσσερις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία αναφοράς για νοσηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Yπάρχουν αναφορές για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο, ενώ ο φερόμενος ως «ασθενής μηδέν» φαίνεται πως δικαιώνεται, καθώς ένας ηλικιωμένος τρόφιμος φαίνεται να νόσησε από τις 12 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να κόλλησε το νοσηλευτή.

Κρούσματα σε γηροκομεία σε Καρδίτσα και Ιωάννινα 

Συνολικά 8 κρούσματα κορoνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό. Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Συναγερμός στα Ιωάννινα: Εργαζόμενη σε γηροκομεία βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό 

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα όπου υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, το «Ζωσιμαδών» υποστηρίζει και φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Εν τω μεταξύ και άλλη υπάλληλος του «Ζωγράφειου» Γηροκομείου έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, απουσιάζε όμως με άδεια τις τελευταίες ημέρες και δεν είχε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, με δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημερώνει για τη διενέργεια ελέγχων στο «Ζωγράφειο» Γηροκομείο αναφέροντας: «Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο Δήμος ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου. Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...