Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σταμάτησαν οι μισές καταλήψεις στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκίνησε η εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης, οι σχολικές μονάδες που τελούν σήμερα υπό κατάληψη είναι οι μισές σε σχέση με χθες και λιγότερες από 40 συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία.

«Ήδη σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και τη Χαλκιδική ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση και αύριο υποχρεωτικά κάθε σχολείο, όπου υπάρχει παρεμπόδιση του εκπαιδευτικού έργου, θα παρέχει σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, προσθέτοντας ότι στην Πέλλα και το Κιλκίς δεν υπάρχουν σχολεία υπό κατάληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως προβλέπεται στην απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 4264/Β'/30.09.2020) «σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές», ενώ οι απουσίες μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφονται από τους εκπαιδευτικούς και προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών. Παράλληλα, μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

«Διαδικτυακά όλα τα τμήματα σε αναστολή λόγω κοροναϊού»

Σε ό,τι αφορά τα τμήματα σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ο κ. Κόπτσης διευκρίνισε ότι συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία είναι 14, με πιο πρόσφατα ένα τμήμα στο 1ο πρότυπο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και ένα στο Γυμνάσιο Σκύδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από την στιγμή της αναστολής λειτουργίας του, κάθε τμήμα ξεκίνησε αμέσως τα διαδικτυακά μαθήματα», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.

Εξάλλου, ξεκίνησαν να λειτουργούν και τα διαδικτυακά τμήματα στα οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευάλωτες στον κοροναϊό ομάδες και έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, και μαθητές που επίσης ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και απουσιάζουν δικαιολογημένα από τις φυσικές τάξεις. Συνολικά στην κεντρική Μακεδονία ποσοστό 1,67% όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών -δασκάλων, ειδικοτήτων, καθηγητών- προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ