Τσιόδρας από το γηροκομείο
Κοινωνία

Τσιόδρας από το γηροκομείο: Η διασπορά του ιού γίνεται συνήθως από το προσωπικό

Πριν από λίγο έκανε δηλώσεις ο Σωτήρης Τσιόδρας από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού. Όπως είπε ο καθηγητής, η διασπορά του ιού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό μιας και δεν υπάρχει επισκεπτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι γίνεται ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών ενώ είπε ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρει το μάθημα της ενώ η Αθήνα φαίνεται πως όχι.

Στο γηροκομείο, στον Άγιο Παντελεήμονα, που εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα έσπευσαν αργά το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 32 κρούσματα κορονοϊού ενώ σύμφωνα με το Open οι μολύνσεις είναι 35. Συνολικά έχουν εξεταστεί 70 άτομα.

Μόλις βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα των τεστ σήμανε συναγερμός στις Αρχές και το γηροκομείο αποκλείστηκε. Στο σημείο έσπευσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Να σημειωθεί ότι για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...