Κρεμμύδια Πυλίας
Κοινωνία

Το χωρίο της Μεσσηνίας που έχει ένα απίστευτο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες!

Το χωριό Κρεμμύδια βρίσκεται στην περιοχή της Πυλίας σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την Πύλο και 40 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα. Το χωριό λέγεται και Φούρτζη και Φουρτζοκρέμμυδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, όμως τα Κρεμμύδια είναι γνωστά για μια αιτία που έχει να κάνει με τα γράμματα και όχι με τη γη καθώς… το 2000 τα Κρεμμύδια μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του!

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες του 1999, το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού της κοινότητας ανερχόταν στο 30%!

Από το 1893 όπου και άνοιξε το σχολείο στην περιοχή Φουρτζοκρέμμυδα, έως το 1999 έχει τη μεγαλύτερη «παραγωγή» πτυχιούχων επιστημόνων 810 τον αριθμό.

Την εποχή εκείνη οι κάτοικοι ήταν περισσότεροι από οκτακόσιοι. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά, στο άλλοτε «χωριό των πτυχιούχων» ζουν λιγότεροι από πεντακόσιοι άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι. Μάλιστα, πριν από πέντε χρόνια έκλεισε και το μοναδικό δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης μαθητών!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...