Κοινωνία

Χαλκίδα: Εξωσχολικοί έβαλαν φωτιά και διέλυσαν υπό κατάληψη σχολείο!

Ξέφυγε η κατάσταση στο ΕΠΑΛ της Χαλκίδας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Η κατάληψη πάντως στο σχολείο συνεχίζεται με τους μαθητές να επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους. Δείτε τι άφησαν πίσω εκείνοι που έβαλαν τη φωτιά…

Μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας στην Εύβοια το οποίο βρίσκεται υπο κατάληψη με άτομα που έσπαγαν θρανία και πετούσαν αντικείμενα, ένα νέο γεγονός διαδραματίστηκε νωρίτερα σήμερα Κυριακή.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι στο υπο κατάληψη 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας στην Εύβοια. Συγκεκριμένα εξωσχολικοί – όπως είπαν οι ανήλικοι μαθητές – μπήκαν στο υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα και έβαλαν φωτιά σε αίθουσα.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και η πυροσβεστική ενώ ειδοποιήθηκε να έρθει και ο διευθυντής του σχολείου. Η φωτιά κατασβήστηκε άμεσα χωρίς να επεκταθεί στο υπόλοιπο κτήριο ενώ ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι.

Οι μαθητές εκτός των άλλων μετέφεραν επιγραμματικά τα αιτήματα και τους λόγους της κατάληψης: Παλιές κτηριακές εγκαταστάσεις, θέρμανση (παλιά καλοριφέρ), ανύπαρκτη καθαριότητα (Τουαλέτες & Τάξεις), αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της μάσκας και σπασμένα Παράθυρα (Σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί τούβλα αντι για νέα τζάμια).

Οι εικόνες από το υπό κατάληψη σχολείο στην Χαλκίδα προβληματίζουν και κάνουν επιτακτική την ανάγκη για αποφάσεις πριν τα πράγματα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης