Βατόπουλος
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βατόπουλος: Επιμονή στα μέτρα - Δεν αποκλείεται χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους - Βίντεο

Επιμονή στα μέτρα ζήτησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχουμε επιθετική, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, σε συνέντευξή του στο Mega, ενώ – όσον αφορά στα αρνητικά – αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ελάττωση των κρουσμάτων.

«Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να επιμείνουμε στα μέτρα», εξήγησε και σημείωσε πως το κακό σενάριο θα ήταν να διπλασιάζονται τα κρούσματα μέσα σε 2-3 ημέρες.

Όσον αφορά στα νέα, αυστηρότερα, μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ ο ίδιος τόνισε πως «η κεντρική ιδέα όλων αυτών (σ.σ. των μέτρων) είναι να ελαττώσουμε την ευκαιρία στον ιό να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Για τους κινδύνους που υπάρχουν από τη χρήση των ανελκυστήρων, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού στους μικρούς κλειστούς χώρους παραμένει μεγάλος.

Τέλος, ο ίδιος δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιβολής υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...