Δικηγόροι Αθηνών
Κοινωνία

Στο εδώλιο 56χρονος που εισέπραττε 9 χρόνια τη σύνταξη του πεθαμένου πατέρα του

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την ερχόμενη Δευτέρα ένας 56χρονος ο οποίος εισέπραττε, για εννέα χρόνια, τη σύνταξη του πατέρα του που είχε πεθάνει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από τρία χρόνια ο άνδρας είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί 10ετής κάθειρξη, ωστόσο η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό αναφέρει η Ροδιακή.

Ο 56χρονος προκάλεσε ζημία της τάξης άνω των 150.000 ευρώ στο δημόσιο.

Πώς έδρασε

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό τράπεζας που διατηρούσε ο πατέρας του και στον οποίο κατατίθονταν η κύρια και επικουρική σύνταξη γήρατος που έπαιρνε.

Ο πατέρας του πέθανε το 2002 ωστόσο ο 56χρονος δεν δήλωσε τον θάνατο στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και η σύνταξη συνέχιζε να πληρώνεται κανονικά έως και τον Οκτωβρίου του 2011.

Ο 56χρονος κατηγορείται εισέπραξε παράνομα το συνολικό ποσό των 153.808 ευρώ προκαλώντας ζημία στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Πλέον καλείται να καταβάλει το ποσό των 209.564 ευρώ, καθώς, όπως ορίζει ο νόμος, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές επιστρέφονται εντόκως σε ποσοστό 5%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...