Κοινωνία

Κακοκαιρία «Ιανός»: Ιδού η Κεφαλονιά μία βδομάδα μετά τις καταστροφές -Πολλά προβλήματα στο νησί (βίντεο)

Μια εβδομάδα έχει περάσει από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό και στην Κεφαλονιά ακόμη μετρούν πληγές. Κυρίως στην Άσσο όπου το γραφικό χωριό παραμένει με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και σε σπίτια και οδικό δίκτυο όπου ακόμη παραμένουν φερτά υλικά που “κατέβασε” ο Ιανός από το βουνό και το χείμαρρο. Οι εργασίες συνεχίζονται με τα αυτοκίνητα των κατοίκων να ξεθάβονται σιγά σιγά. Με αφορμή την νέα κακοκαιρία πολλοί πήραν μέτρα προστασίας, αλλά όπως λένε δεν φτάνουν θα πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει άμεσα, ενώ θα πρέπει να σχεδιαστεί και αντιπλημμυρικό έργο για την Κεφαλονιά, γιατί όπως επισημαίνουν πληγέντες “από θαύμα” δεν θρηνήσαμε θύματα.


Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιδοθεί σε μάχη με τον χρόνο, όπου με τη βοήθεια ιδιωτών, της Περιφέρειας και κλιμακίου του Στρατού επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές. Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση Δασών Κεφαλονιάς με ανακοίνωσή της απαγορεύει τη διάθεση δένδρων που ξεριζώθηκαν από τη θεομηνία, για να γίνουν καυσόξυλα.


Τα ποσά που δικαιούνται οι δήμοι Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης & Ιθάκης

Οι χρηματοδοτήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τον «Ιανό» εκδόθηκαν από την Υπηρεσιακή Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κα Γεωργία Βαλατσού, μετά από απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Συγκεκριμένα, τα 37 εκατ. ευρώ αφορούν στο ποσό της χρηματοδότησης που διατίθεται σε 20 Δήμους και 3 Περιφέρειες της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση κάθε νοικοκυριού, από αυτά που επλήγησαν.

Συγκεκριμένα:

ΙΘΑΚΗΣ 830.000
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 1.100.000
ΣΑΜΗΣ 1.200.000
ΛΗΞΟΥΡΙ 850.000
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2.000.000

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης