Δημοσκόπηση
Κοινωνία

Νέα δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα Έλληνες επικροτούν την ενίσχυση των ΕΔ

Μία μεγάλη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του OPEN, λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Στην πρόθεση ψήφου από τη νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%.

Στη συνέχεια ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3%, Χρυσή Αυγή 1,8. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη χρήση μάσκας

Σε ερώτηση για το αν το μέτρο της χρήσης μάσκας στους μαθητές όλων των βαθμίδων είναι αναγκαίο ή υπερβολικό, το 59% απάντησε αναγκαίο, το 33% ότι είναι υπερβολικό, ενώ το 8%  δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ή ότι δεν απαντά στο ερώτημα.

Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνηση, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον Μάιο.

Ελληνοτουρκικά

Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για "λαθεμένο χειρισμό".

Το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με 25% να θεωρεί ότι αυτά τα ποσά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση αίνεται να επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37% σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Δείτε τις καρτέλες της δημοσκόπησης παρακάτω:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ