Κοινωνία

Έφτασε στη Ζάκυνθο η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Ιανός ξεκίνησε ήδη από τη Ζάκυνθο, όπου επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open η θάλασσα έχει βγει στη στεριά, ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών τόσο στη Ζάκυνθο, όσο και στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Ηλείας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Ζακύνθου με απόφαση του δημάρχου του νησιού Νικήτα Αρετάκη, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά - Κυλλήνη και Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Levante Ferries», την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, «για τα δρομολόγια, αύριο 18/09, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας». Νωρίτερα διακόπηκε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου  - Κυλλήνης.

Σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου απευθύνει ισχυρή σύσταση για τον περιορισμό των μετακινήσεων από σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έως και αύριο Παρασκευή 18-9-2020 αργά τη νύχτα.

Ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων θα πρέπει οι πολίτες να ασφαλίσουν τα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού τους καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, τον εξοπλισμό τον οποίο έχουν στον εξωτερικό χώρο τον επιχειρήσεών τους.

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές.

Όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.

Επίσης όλοι οι λουόμενοι που πιθανόν βρίσκονται σε παραλίες κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται να απομακρυνθούν άμεσα.

Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης αναφέρει το imerazante.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ