Κοινωνία

Τι φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ με την τρομοκρατία;-Υπάρχει δίαυλος Αθήνας-Βερολίνου;

Υψηλός συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές με αφορμή την αυριανή “επέτειο” της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013 όταν ο εναλλακτικός καλλιτέχνης δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σε λίγες ημέρες μετά από 5,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας, η ώρα της απόφασης έφτασε:

Στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η κρίση της δικαστικής έδρας. Εδώ και μερικές μέρες μάλιστα “τρέχει” μια διαδικτυακής καμπάνια στα μέα κοινωνικής δικτύωσης με το σύνθημα "Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή" . Η καμπάνια έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στο facebook, όπου χιλιάδες χρήστες, ο ένας μετά τον άλλον, προσθέτουν τη στάμπα με το σλόγκαν στη φωτογραφία προφίλ τους.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=170124167930481&id=103551507921081

 

 

Αύριο, 18 Σεπτέμβρη έχουν προγραμματιστεί δράσεις και πορείες διαμαρτυρίας τόσο στο Κερατσίνι όσο και άλλα σημεία της χώρας εις μνήμην του αδικοχαμένου ράπερ και με απαίτηση συνολικής καταδίκης της Χρυσής Αυγής!

Σε αυτό το κλίμα, προβληματισμό δημιουργούν πληροφορίες που προκύπτουν από τον αναρχικό χώρο και μιλούν για εισβολή της αντι-τρομοκρατικής σε σπίτια αναρχικών σε Βερολίνο και Αθήνα.

 

Υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση; Υπάρχει κάποια πληροφορία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα;

 

Πάντως αναρχικοί κύκλοι καταγγέλουν πως χθες Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, “η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία (ΒΚΑ) πραγματοποίησε εισβολές σε δύο σπίτια στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ελληνικής αντι-τρομοκρατικής. Μπήκαν στα σπίτια των συντρόφων στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που στο Βερολίνο γινόταν εισβολή σε πέντε σπίτια, καθώς και στην αναρχική βιβλιοθήκη Kalabal!k στο Βερολίνο (Kreuzberg)”.

Υπενθυμίζεται πως η... αναρχική σύνδεση Αθήνας-Βερολίνου είχε διαφανεί και στα τέλη του περασμένου έτους όταν ομάδα αναρχικών προχώρησε σε προσωρινή κατάληψη της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους χώρους που τελούν υπό κατάληψη.

Πριν από μερικούς μήνες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε φέρει στην δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία "άντρο" αναρχικών τρομοκρατών είναι η Ελλάδα κατέχοντας την πρωτιά στην ακροαριστερή τρομοκρατία μαζί με την Ιταλία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ