Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μετακίνηση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τους δρόμους και τα κτήματα του Καρά Τεπέ προς το νέο καταυλισμό στο πρώην πεδίο βολής της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης. 

Στην επιχείρηση, που παρακολούθησαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία απέκλεισε τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λήφθησαν μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούσαν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

Σήμερα είναι η ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας και περίπου 13.000 πυρόπληκτοι φυγάδες από αυτόν, ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι «η επιχείρηση έχει σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο και στοχεύει και στην προστασία της δημόσιας υγείας».

GALLERY

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...