Αντικαπνιστικός νόμος
Κοινωνία

Αντικαπνιστικός νόμος: Ήττα για καπνιστές και εστιάτορες από το ΣτΕ

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, ζητώντας την ακύρωση της ΚΥΑ (15.11.2019) με την οποία απαγορεύθηκε το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, μπαρ, και  κέντρων διασκέδασης, με την επιβολή τσουχτερών προστίμων. Σύμφωνα με την προσφυγή, η απόλυτη απαγόρευση περιορίζει την ελευθερία όσων επιλέγουν το κάπνισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1727/2020 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση ακύρωσης του εν λόγω Σωματείου, κρίνοντας ότι το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι αντίθετο στα άρθρο 5, παράγραφος 1 (ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και προσωπική ελευθερία) και 21 παράγραφος 3 του Συντάγματος (το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και λαμβάνει ειδικά μέτρα), ενώ παράλληλα συνιστά θεμιτό περιορισμό της ελευθερίας (ατομικής και επαγγελματικής).

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η πρόβλεψη για την επιβολή προστίμων στους παραβάτες δεν είναι αντισυνταγματική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...