σχολικές μάσκες
Κοινωνία

Όλοι "αθώοι" για το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία!

Ρεκόρ για το βιβλίο Guinness. Αυτό διεκδικεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Οι ανευθυνουπεύθυνοι  της εν λόγω υπηρεσίας, κατάφεραν να μετατρέψουν μια εξαιρετική κυβερνητική «χειρονομία»-μοναδική στην Ευρώπη-σε μπάχαλο που όμοιό του σπανίως συναντά κανείς σ αυτόν τον τόπο.

Οι δωρεάν μάσκες προς όλα τα παιδιά, όπως γράφει ο Δημήτρης Δανίκας για το protothema.gr, που κανονικά έπρεπε να τις προμηθεύονται οι γονείς, κατέληξαν στα πρόσωπα των μαθητών σε διαστάσεις extra large.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Προφανώς δύο οι εξηγήσεις. Η πρώτη, πως οι ιθύνοντες εξέλαβαν τα παιδιά ως απογόνους Κυκλώπων. Ίσως και να νομίζαν πως τα παιδιά είναι «μονόφθαλμα». Και η δεύτερη πως ουδείς αυτής της αχρηστευμένης υπηρεσίας δεν μπήκε στον κόπο για το αυτονόητο. Δηλαδή τι είδους μάσκες έχουν παραδοθεί από το εργοστάσιο; Μπας και δεν είναι άρτιες; Μπας και είναι ελαττωματικές; Μπας και δεν είναι μάσκες αλλά κουρελόχαρτα;

Περίπου, για να το καταλάβετε αυτό, είναι σα να αγοράζεις από το μπακάλικο της γειτονιάς σου τυρί φέτα και να λαμβάνεις σκόρδα; Γίνεται; Αν έχεις τα λογικά σου δεν γίνεται. Αν όμως είσαι το αφεντικό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας γίνεται!

Έτσι ένα μέτρο, μοναδικό για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου με δαπάνες του κράτους εξασφαλίζονται εκατομμύρια μάσκες για τα παιδιά, πράγμα που θα έπρεπε να γίνει από τους γονείς, κατέληξε σε φαρσοκωμωδία χειρότερου επιπέδου από τα χειρότερα του «Δελφινάριου». Περίπου σαν οι άνθρωποι της Γενικής Γραμματείας να πυροβολούν στα πόδια τον πρωθυπουργό!

Το πιο εξωφρενικό είναι πως ακόμα οι ιθύνοντες να παραιτηθούν. Και το ακόμα χειρότερο πως το αρμόδιο υπουργείο δεν τους «παραίτησε».

Αν το ίδιο είχε συμβεί σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, ο υπεύθυνος, την επόμενη ημέρα, δεν θα τολμούσε να δρασκελίσει το κατώφλι του γραφείου του. Είναι περίπου σαν οι υπεύθυνοι του πιεστηρίου να μην μπαίνουν στον κόπο να ελέγξουν την τελική έκδοση της εφημερίδας. Αν είναι δυνατόν.

Φυσικά, γι' αυτή την γελοιοποίηση, την εξωφρενική αδιαφορία και ανικανότητα, πρέπει να παρέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Και φυσικά το συγκεκριμένο εργοστάσιο που παρέδωσε αυτές τις μάσκες για «γίγαντες» να μην λάβει μισό ευρώ από την συμφωνημένη αμοιβή.

Υπό κανονικές συνθήκες και οι αρμόδιοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας όχι μόνο να παραιτηθούν αλλά και να απολογηθούν. Και οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου να πληρώσουν ως ρήτρα και όχι να πληρωθούν.

Ακόμα στο γραφείο του και στην καρέκλα του το αφεντικό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας; Τόσο μολυσμένοι από «κορωνοιό ασυλίας» όλοι σ' αυτή την υπηρεσία;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ