Κοινωνία

Τηλεργασία παντού! Τσακρής: Αν δεν ληφθούν μέτρα θα χαθεί ο έλεγχος

Στα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τα νέα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική, που μεταξύ άλλων προβλέπουν κλείσιμο θεάτρων και σινεμά και νέους περιορισμούς στην εστίαση.


Ο καθηγητής επισήμανε ότι «είναι μια πολύ κρίσιμη φάση. Αν δεν μπορέσουμε να περιορίσουμε τώρα (σ.σ. τη διασπορά του κορωνοϊού), μετά θα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να καταφέρουμε ό,τι κάναμε στο πρώτο κύμα. Αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η αύξηση θα είναι τέτοια που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση».

Επαναφορά της τηλεργασίας τους προσεχείς μήνες


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επιβληθεί η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται «όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Ενα κλασικό παράδειγμα είναι αυτό των λαϊκών αγορών, όπου και οι αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους πρέπει να μεγαλώσουν. Πρέπει να μειωθούν οι πιθανότητες φαινομένων υπερμετάδοσης σε τέτοιους χώρους».

Ο καθηγητής στη συνέχεια εξήγησε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την Αττική δεν θα περιορίζονται σε συγκεκριμένους δήμους, αλλά θα είναι οριζόντια, εξηγώντας ότι «στην Αττική χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση».

Σε εκείνο το σημείο αποκάλυψε ότι εξετάζεται «επέκταση της τηλεργασίας και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα» για να αποσυμφορηθούν οι χώροι εργασίας. «Θα πρέπει να το δούμε (σ.σ. το μέτρο της τηλεργασίας) να επεκτείνεται στους επόμενους μήνες. Θα βοηθήσει πολύ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα. Η τηλεργασία επεκτείνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και στην Ελλάδα υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία από το πρώτο επιδημικό κύμα. Μπορεί να εφαρμοστεί καλά και να έχει αποτελέσματα», σημείωσε καταλήγοντας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ