Έλεγχοι τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία
Κοινωνία

Έλεγχοι της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία παρουσία Γιώργου Πατούλη

Ελέγχους ξεκίνησαν σήμερα το πρωί σε σχολικά λεωφορεία μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής.

Οι έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη αφορούν σχολικά λεωφορεία, minibus, και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές και επικεντρώνονται σε υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, φθορές ελαστικών, ενώ ζητούνται και τα σχετικά πιστοποιητικά για τη σύννομη ανάθεση μετακίνησης παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στο κατά πόσο τηρούνται τα προβλεπόμενα για την προστασία παιδιών και συνοδών από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, οι σχετικοί έλεγχοι θα έχουν διάρκεια και θα υλοποιούνται σε όλη την Αττική μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου.

«Η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης ενώ επισήμανε ότι η συνεργασία με την Τροχαία στο πλαίσιο των μικτών ελέγχων έχει ξεκινήσει από το 2019 και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά.

«Τα μικτά κλιμάκια της Τροχαίας Αθηνών και της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, έχουν ξεκινήσει από νωρίς σήμερα το πρωί ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία και τα οχήματα μεταφοράς των παιδιών μας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε από το 2019 και τη συνεχίζουμε με μεγάλη αυστηρότητα και επιμέλεια και φέτος. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί ότι μαθητές και συνοδοί μετακινούνται με ασφάλεια. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο τον Σεπτέμβριο. Οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν οχήματα που μεταφέρουν μαθητές και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, να έχουν φθαρμένα ελαστικά, υπεράριθμα παιδιά ή να διαπιστώνεται από τους ταχογράφους υπέρβαση ορίων ταχύτητας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οφείλω να συγχαρώ, τόσο τους οδηγούς, όσο και τους μαθητές, γιατί σε όσους ελέγχους παραβρέθηκα, όλα λειτούργησαν καλά. Τα παιδιά φορούσαν τις μάσκες τους και οι οδηγοί είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η κατάσταση δε των οχημάτων ήταν πολύ καλή. Συνεχίζουμε», δήλωσε.

Έλεγχοι τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ