Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έμειναν εκτός σχολείων οι αρνητές της μάσκας

Με απόλυτη επιτυχία, αλλά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της σχολικής χρονιάς με τους μαθητές και τους καθηγητές να συμμετέχουν φορώντας μάσκες στον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία.

Βέβαια, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με τους αρνητές της μάσκας, οι οποίοι αν και γνώριζαν πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία σε μαθητές που δεν φορούσαν μάσκα, εκείνοι πήγαν μαζί με τα παιδιά τους έως την είσοδο σε μία προσπάθεια να κάνουν το δικό τους σόου.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η γενική εικόνα που υπήρξε για το άνοιγμα των σχολείων είναι πως όλα κύλισαν ομαλά εκτός κάποιες ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που είτε έχουν πάει τα παιδιά χωρίς μάσκα είτε δεν τα έχουν στείλει καθόλου.

Πέτσας: Η συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους, ακολούθησε τις οδηγίες


Τα μέτρα όμως τηρήθηκαν στο ακέραιο και οι αρνητές της μάσκας «έφαγαν» πόρτα. Μάλιστα την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπογράμμισε ότι «οι εικόνες σήμερα ήταν διαφορετικές από κάθε προηγούμενη χρονιά. Οι καταστάσεις πολύ πιο δύσκολες για όλους, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και βεβαίως για το προσωπικό που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για την καθαριότητα και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές», είπε χαρακτηριστικά.
«Η συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους, ακολούθησε τις Οδηγίες των ειδικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τους ευχαρίστησε.

Παρόλαυτα υπήρξαν γονείς που επιμένοντας στην αρνητική τους άποψη για τη χρήση της μάσκας δεν δίστασαν να φέρουν τα παιδιά τους σε δύσκολη θέση.

Μητέρα τσακώθηκε με τον γιο της έξω από το σχολείο για τη μάσκα


Μία μητέρα στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να φορέσει ο γιος της μάσκα στο σχολείο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του GrTimes, η μητέρα υποστήριζε ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

«Εγώ αυτό το μπουρδ@λ@ δεν το θέλω», είπε η μητέρα, και άρπαξε τη μάσκα από τα χέρια του γιου της, πετώντας την στον δρόμο.
 

Το πολύ πολύ να μην πάνε ένα χρόνο σχολείο τα παιδιά


Στη Θεσσαλονίκη ένας πατέρας, αρνητής της χρήσης μάσκας συνόδευσε τα παιδιά του στο σχολείο, χωρίς αυτά να φορούν προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν επετράπη στους μαθητές η είσοδος στο σχολείο. Ο πατέρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως δεν είναι σύμφωνος με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία και ότι δεν επιθυμεί να φορέσουν τα παιδιά του.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει με το ζήτημα των απουσιών που θα πάρουν τα παιδιά, εφόσον δεν φορούν μάσκα και επομένως δεν θα μπουν στο σχολείο, απάντησε «Το πολύ πολύ να μην πάνε ένα χρόνο σχολείο τα παιδιά. Να δούμε όμως τότε πως θα είναι τα παιδιά που θα φοράνε ένα χρόνο μάσκα».

Και στην Πάτρα όμως στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικος μαθητής συνοδευόμενος από γονέα προσήλθε στο χώρο, χωρίς μάσκα και σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, δεν του επετράπη η είσοδος.

Συγκέντρωση με ανορθόγραφα συνθήματα σε μάσκες


Και τα παρατράγουδα με τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας» συνεχίστηκαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως στο Δημοτικό σχολείο Γουρνών στην Κρήτη, εκεί όπου μια μικρή ομάδα γονέων άσκησε... βέτο και δεν επέτρεψε στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα flashnews.gr, οι γονείς κρατούσαν μάσκες στις οποίες ήταν γραμμένα διάφορα μηνύματα.

Σχολεία: Στην Πάτρα οι πρώτες «αποβολές» για μη χρήση μάσκας


Με εντάσεις σε ορισμένες περιοχές της χώρας χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Η πρώτη ημέρα στα σχολεία ήταν διαφορετική από κάθε άλλη χρονιά, με τις μάσκες, τα αντισηπτικά και τις θερμομετρήσεις να «πρωταγωνιστούν». Κι ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις όλα κύλησαν ομαλά, δεν έλειψαν τα… ευτράπελα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, όπου σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μερίδα γονέων έφεραν τα παιδιά τους δίχως να τα έχουν προμηθεύσει με μάσκες. Η διοίκηση του σχολείου αντέδρασε και, όπως μετέδωσε το Open TV, δεν επέτρεψε την είσοδο σε 5 μαθητές.

Πάτρα: Γονείς έκαναν λόγο για... «πληρωμένους γιατρούς της κυβέρνησης»


Γονείς, μιλώντας σε τηλεοπτικά Μέσα, εξαπέλυσαν επίθεση κατά των επιστημόνων, κάνοντας λόγο για «πληρωμένους γιατρούς της κυβέρνησης», ενώ υποστήριξαν ότι θα εμμείνουν στην απόφασή τους για μη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους.

Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη καθώς και στην Κρήτη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ