Τσέχοι αστυνομικοί στα Σκόπια
Κοινωνία

Κορονοϊός: 12 Τσέχοι αστυνομικοί μολύνθηκαν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Δώδεκα Τσέχοι αστυνομικοί που ήταν μέρος του ευρωπαϊκού σώματος για τη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα από τους μετανάστες είναι θετικοί στον κορωνοϊό, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων "Βέτσερ".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα εγκαταλείψουν τη χώρα και θα αντικατασταθούν από άλλους αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιβεβαίωση των μολύνσεων έγινε από το Κέντρο Δημόσιας Υγείας στη Γευγελή μετά τον έλεγχο σε 40 συνολικά αστυνομικούς για τον covid 19, όπως δήλωσε ο Στράσο Ολούμσεφ, επικεφαλής του κέντρου στη Γευγελή. Όλη η τσέχικη αποστολή τέθηκε σε καραντίνα.

Από την έναρξη της πανδημίας στη Γευγελή, έχουν καταγραφεί 73 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ υπάρχουν  46 ενεργές περιπτώσεις σε αστυνομικούς. Ο Ολούμσεφ πιστεύει ότι θα παρουσιασθούν και νέες περιπτώσεις σύντομα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί από ευρωπαϊκές χώρες εμφανίστηκαν θετικοί στον Covid-19, οι οποίοι περιπολούν καθημερινά κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα για την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...