σχολεια Πάτρα
Κοινωνία

Πάτρα: Ξεσηκώνονται οι γονείς για τα μέτρα στα σχολεία

Η επικείμενη επαναλειτουργία των σχολείων βγάζει στους γονείς μέλη της ένωσης συλλόγων νομού Αχαΐας στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις που υπάρχουν, σε ότι αφορά την προστασία των μαθητών από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νομού Αχαΐας κ. Πατρινός, παρά την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων στους κόλπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ως προς την χρήση μάσκας από τους μαθητές, το κεντρικό σύνθημα είναι «Η μάσκα να μην αποτελέσει άλλοθι για τη συγκάλυψη των προβλημάτων που υπάρχουν και τα ημίμετρα που προτείνονται ως προς την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Η ένωση προγραμματίζει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας πως πολλά από τα μέτρα που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, για την προστασία από τον covid – 19, είναι αδύνατον να εφαρμοστούν στα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας αλλά και όλου του νομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ένωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Αχαΐας , η προτεινόμενη πραγματοποίηση διαλλειμάτων σε διαφορετικούς χρόνους, είναι σε πολλές περιπτώσεις ανέφικτη, καθώς υπάρχουν σχολεία τα οποία συστεγάζονται, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν οι ελλείψεις στις καθαρίστριες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι, ότι το κονδύλι των 130.00€ που διατέθηκε από τον υπουργείο εσωτερικών μέσω της ΚΕΔΕ για την διάθεση δωρεάν μασκών στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Αχαΐας είναι ανεπαρκές, καθώς μόνο ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται σε 35.000 χωρίς να υπολογίζονται εκπαιδευτικοί και υπόλοιποι εργαζόμενοι στο χώρο της εκπαίδευσης στο νομό Αχαΐας.

Σοβαρά προβλήματα εκτιμάται πως θα υπάρξουν με το άνοιγμα των σχολείων σε ότι αφορά την εφαρμογή του σχεδιασμού για την προστασία από τον κορονοϊό, στις σχολικές μονάδες της περιοχής και λόγω των ελλείψεων που θα υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς και την κάλυψη των κενών σε πρώτο χρόνο από αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με την διαχείριση των μαθητών σε αυτά τα τμήματα και την τήρηση των μετρων προστασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...