Σπουδές
Κοινωνία

Στις προτιμήσεις των σπουδαστών οι σχολές Ψυχολογίας

Μπορεί στη χώρα μας η ψυχοθεραπεία να διακατέχεται ακόμη από στερεότυπα και ταμπού, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ενημέρωση γύρω από τη Ψυχολογία ως επιστήμη και στη συνεισφορά της στον τομέα της ψυχικής υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε εν μέσω της πανδημίας του covid-19 έφερε πιο έντονα στο προσκήνιο την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός συστήματος ψυχολογικής υποστήριξης ατομικά, σε οικογενειακό και ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο. Ο εγκλεισμός στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown, το αίσθημα μοναξιάς, η αναγκαία κοινωνική αποστασιοποίηση, ο επικείμενος φόβος για την υγεία μας και την υγεία των οικείων μας, αλλά και οι ψυχολογικές επιπτώσεις που σχετίζονται με το μέλλον και την εργασιακή αβεβαιότητα, οδήγησαν, μάλιστα, πολλές χώρες στη δημιουργία υποδομών ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών.

Με πολλές πρόσφατες έρευνες να δείχνουν ανησυχητική αύξηση του άγχους και της κατάθλιψης παγκόσμια, η στροφή στον κλάδο της ψυχολογίας φαντάζει ελκυστική επιλογή για πολλούς νέους, καθώς προσφέρει υψηλά υποσχόμενη επαγγελματική αποκατάσταση. Ετυμολογικά, η ψυχολογία αναλύεται ως ο λόγος, δηλαδή η μελέτη της ψυχής και ορίζεται ως η επιστήμη που μελετά όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κίνητρα που σχετίζονται με αυτήν. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων και γι’ αυτό αποτελεί έναν συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο σπουδών με μεγάλο εύρος εξειδίκευσης. Οι πτυχιούχοι ψυχολόγοι μπορούν να απασχοληθούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, συμβουλευτικά κέντρα, στον τομέα της έρευνας, ως ελεύθεροι επαγγελματίες παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ μέσω απόκτησης σχετικού μεταπτυχιακού τίτλου μπορούν να εργαστούν ως νευροψυχολόγοι, κλινικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί ψυχολόγοι κλπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ