έμφυλη βία
Κοινωνία

Κακοποιημένη γυναίκα: 10 μέρες στην αναμονή της γραμμής «στήριξης» κατά της έμφυλης βίας!

Μία καταγγελία που καταδεικνύει την κατάσταση στην οποία έρχονται καθημερινά γυναίκες, θύματα έμφυλης βίας, που αναζητούν διαφυγή, όπως γράφει το tvxs.gr. «Έχω στο οικογενειακό μου περιβάλλον γυναίκα, που ξυλοκοπείται μπροστά στα παιδιά της. Επί δέκα μέρες καλούσα στο 15900. Πατούσα το 1 για ελληνικά και με έβαζαν στην αναμονή. Περίμενα, περίμενα και μετά από λίγο το έκλειναν. Όσο περίμενα βέβαια χρεωνόμουν. Δηλαδή μια γυναίκα που μπορεί να καλεί από την Εθνική ξυλοκοπημένη, χρεώνεται για να μην εξυπηρετηθεί κιόλας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων.

Ενδεικτική για την κατάσταση που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας. Όπως αφηγείται στο μέσο η Ζωή Ζ., συγγενής κακοποιημένης γυναίκας, οι γραμμές δεν απαντούν και κατά τη διάρκεια της αναμονής, όσες καλούν χρεώνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μας λένε στο διαφημιστικό δεν είσαι μόνη σου. Ε, λοιπόν, είμαι μόνη μου!» λέει στο tvxs η ίδια προσθέτοντας ότι έχει στο οικογενειακό της περιβάλλον γυναίκα, που ξυλοκοπείται μπροστά στα παιδιά της. «Επί  δέκα μέρες καλούσα στο 15900. Πατούσα το 1 για ελληνικά και με έβαζαν στην αναμονή. Περίμενα, περίμενα και μετά από λίγο το έκλειναν. Όσο περίμενα βέβαια χρεωνόμουν. Δηλαδή μια γυναίκα που μπορεί να καλεί από την Εθνική ξυλοκοπημένη, χρεώνεται για να μην εξυπηρετηθεί κιόλας. Από μια γραμμή του υπ. Εσωτερικών που υποτίθεται ότι χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ!» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, η ίδια δεν έμεινε στο τηλέφωνο, καθώς απέστειλε mail τόσο στη Γενική Γραμματεία Ισότητας όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών. «Μου απάντησαν ότι είχαν κάποιο τεχνικό πρόβλημα και είχαν πέσει πολλές υποθέσεις μαζεμένες.  Ξανακάλεσα λοιπόν και μου απάντησε ένας κύριος. Όταν του είπα το όνομα μου, μου λέει: Εγώ σας απάντησα στο mail. Του λέω παίζετε σε βάρος των γυναικών. Στην αρχή ήταν ευγενικός και μετά άρχισε να γίνεται αγενής. Μου λέει να πάτε στην αστυνομία. Του λέω πήγαμε. Λέει και στον εισαγγελέα. Του λέω πήγαμε. Του λέω η γυναίκα ήταν ημιθανής. Λέει να πάτε στο νοσοκομείο. Του λέω πήγαμε. Περίμενα συμβουλές για το αν υπάρχει παιδοψυχολόγος για τα παιδιά, ή νομική βοήθεια. Όχι τα αυτονόητα. Εν μέσω πανδημίας, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά έμφυλης βίας κι αυτό το γνωρίζει η πολιτεία, το είχε πει κι ο πρωθυπουργός. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να εμπαίζει  τις γυναίκες με ένα διαφημιστικό που λέει άλλα από αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποιούσαν για μια ακόμη πανδημία, εκτός από αυτή του κορονοϊού: την παγκόσμια αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, με τις αναφορές περιστατικών βίας κατά γυναικών κατά τη διάρκεια της καραντίνας και των υπολοίπων περιοριστικών μέτρων  τα οποία ανάγκασαν πολλές γυναίκες να παραμείνουν παγιδευμένες στο ίδιο σπίτι με τους καταπιεστές τους να αυξάνονται.

Μάλιστα, στην Ελλάδα, πριν λίγες εβδομάδες, αστυνομικοί αρνήθηκαν να παραλάβουν μήνυση θύματος ενδοοικογενειακής βίας χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον κορονοιό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης