Κοινωνία

«Μοντέλο Πόρου» από σήμερα σε Μύκονο - Χαλκιδική: Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα

Σε ισχύ τα νέα, αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική από σήμερα και έως το τέλος Αυγούστου. Η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, ενώ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Σε ισχύ τέθηκαν τα νέα, αυστηρά μέτρα στη Μύκονο και τη Χαλκιδική που αποφασίστηκαν βάσει του αυξημένου ιικού φορτίου στις εν λόγω περιοχές. Η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί, ενώ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Τα μέτρα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορίζουν αναλυτικά τους νέους κανόνες που ισχύουν από σήμερα στις 06:00 έως και τις 06:00 το πρωί της 31ης Αυγούστου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανόνες λειτουργίας καταστημάτων


Όπως ορίζεται, η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 π.μ.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι τέσσερα. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις συγγενών πρώτου βαθμού, όταν και ο αριθμός ανεβαίνει στους έξι.

Σε Μύκονο και Χαλκιδική αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών και υπαίθριων αγορών. Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις που συνεπάγονται την παρουσία κοινού. 


Μάσκα παντού


Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Του μέτρου εξαιρούνται:

τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.


Πρόστιμα και έλεγχοι


Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που εργαζόμενος επιχείρησης που εντάσσεται στα μέτρα βρεθεί να μην τηρεί τους κανόνες, τότε επιβάλλεται στην επιχείρηση, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Ίδιας τάξης θα είναι το πρόστιμο εάν βεβαιωθεί παράβαση από κάποιο φυσικό πρόσωπο.

Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι σαρωτικοί ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...