Κοινωνία

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς μεταβαίνουν οι τουρίστες, ενώ μεγάλες ουρές και αυξημένη κίνηση υπάρχει το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το MEGA, πολλοί παραθεριστές θα επισκεφτούν την Πάρο και την Αντίπαρο, παρά τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, τα νέα μέτρα στα εν λόγω νησιά ήταν και ο λόγος που πολλοί τουρίστες έφυγαν από εκεί.

Οι ταξιδιώτες φορούν μάσκα προστασίας όσο περιμένουν να επιβιβαστούν στο πλοίο, ενώ λόγω του όγκου του κόσμου, οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται όσο περισσότερο γίνεται.

Τι ισχύει σε Πάρο και Αντίπαρο

Ειδική δέσμη μέτρων για την Πάρο και την Αντίπαρο αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά στις 15 Αυγούστου, με φόντο το αυξημένο ιικό φορτίο στα δύο αυτά νησιά. 

Όσον αφορά στην Πάρο και την Αντίπαρο, από 15 Αυγούστου έως τις 24 Αυγούστου προβλέπονται τα εξής μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Οι περιορισμοί που ισχύουν στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Μάλιστα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όσοι βρίσκονταν στην Πάρο έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίος τους προειδοποιούσε για τον κίνδυνο και τους καλούσε να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...